Ανακοίνωση - Σ.Γ.Κ. Νηπιαγωγείου-Δημοτικού

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τα κρούσματα ελονοσίας και με βάση τη σχετική οδηγία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, δεν μπορούν να δώσουν αίμα προσωρινά οι πολίτες που κατοικούν ή εργάζονται στις εξής περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης:
 
Α) ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ
 
Β) ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ
1. Δημοτική Ενότητα Εχεδώρου:
  • Δημοτική Κοινότητα Καλοχωρίου (Καλοχώρι)
  • Δημοτική Κοινότητα Νέας Μαγνησίας (Νέα Μαγνησία)
  • Δημοτική Κοινότητα Διαβατών (Διαβατά, Αγία Σοφία)
  • Δημοτική Κοινότητα Σίνδου  (Σίνδος)
Γ) ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
1. Δημοτική Ενότητα Μενεμένης:
  • Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης (συμπεριλαμβάνονται οι περιοχές Νέα Μενεμένη, Βόσπορος, Άγιος Νεκτάριος, Δενδροπόταμος, Μουριές)
Αν κατοικείτε ή εργάζεστε ή σπουδάζετε στις περιοχές αυτές, σας παρακαλούμε αναβάλετε την προσφορά αίματος, γιατί η ασφάλεια των ασθενών που θα μεταγγιστούν εξαρτάται από εσάς.  

Ένα νέο εκπαιδευτικό εργαλείο στο Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Το OSMO genius kit κατέφτασε στο Νηπιαγωγείο μας και μετέτρεψε τις τάξεις σε κέντρο δημιουργικότητας, παιχνιδιού, μάθησης και φαντασίας! 


 

Γιατί ρίχνουν αλάτι στους δρόμους όταν χιονίζει;

Θυμηθήκαμε ότι τις ημέρες που χιόνιζε περνούσαν μεγάλα μηχανήματα από τους δρόμους και κάτι έριχναν. Τι όμως; Αλάτι! Γιατί έριχναν αλάτι στο χιόνι και στους πάγους; Σε τι βοηθούσε; Γιατί λιώνει ο πάγος και το χιόνι με το αλάτι; Τι σημαίνει «λιώνει»; Πραγματοποιήσαμε πείραμα. Πήραμε τα παγάκια που φτιάξαμε την προηγούμενη ημέρα. Τοποθετήσαμε τα μισά σε θερμοκρασία δωματίου και τα άλλα μισά μέσα σε έναν δίσκο. Ρίξαμε αλάτι επάνω στα παγάκια που είχαμε τοποθετήσει στον δίσκο, τα παρατηρήσαμε και τα συγκρίναμε με τα παγάκια που είχαμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ποια θα λιώσουν πρώτα και γιατί; Έπειτα, επεξεργαστήκαμε τα παγάκια που είχαμε σκεπάσει με αλάτι, τα πιάσαμε, τα τρίψαμε και παρατηρήσαμε ότι το αλάτι έλιωνε πολύ γρήγορα τον πάγο! Τέλος, συζητήσαμε για τα αποτελέσματα του πειράματος και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας.
Προνήπια 1 & 2

 

Βράβευση Bravo Schools

Μόλις παραλάβαμε το δώρο μας, ένα Osmo genius kit, από τον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο». Το Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετείχε στον διαγωνισμό με το ετήσιο project των Προνηπίων, με τίτλο: «Ο κόσμος που κρύβεται μέσα μου», και εντάχθηκε στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους (SGDs School Club).

Το Νηπιαγωγείο μας βραβεύτηκε στον Διαγωνισμό και βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις καλύτερες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, από 202 σχολεία και 545 συμμετοχές πανελληνίως.

Το Osmo genius kit ανήκει στο εκπαιδευτικό STEM και αποτελείται από 5 έξυπνα παιχνίδια, που μετατρέπουν το iPad σε κέντρο δημιουργικότητας, παιχνιδιού, φαντασίας, ένα εργαλείο μάθησης και διασκέδασης! Η τεχνολογία του Osmo τού επιτρέπει να "βλέπει" πώς κινούνται και τοποθετούνται τα πραγματικά, χειροπιαστά κομμάτια μπροστά στην οθόνη, και ανταποκρίνεται με ενθάρρυνση, καθοδήγηση και γέλιο. Αυτός είναι ο λόγος που κάθε παιχνίδι επικεντρώνεται σε μια δραστηριότητα, είτε αυτό είναι η τοποθέτηση των κομματιών του Tangram, των καρτών με τους αριθμούς ή η ζωγραφική, το Osmo "βλέπει" και αντιδρά στις ενέργειες του παιδιού. Με τον τρόπο αυτό, βοηθά το παιδί να χτίσει την αυτοπεποίθησή του στα μαθηματικά (Numbers) και την ορθογραφία (Words), καθώς και στην οπτικοποίηση (Tangram), την επίλυση προβλημάτων (Newton), και τη δημιουργική ζωγραφική (Masterpiece).

Ευχαριστούμε Bravo Schools!
 
 

Ανακοίνωση - Λειτουργία του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" την 11 -1-2019


Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο, Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες του Λυκείου, Γυμνασίου, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι ο Παιδικός Σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.


Aπό τη Διεύθυνση του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Αγαπητέ μου Αϊ-Βασίλη...

Τα Προνήπια έγραψαν το γράμμα τους στον Αϊ-Βασίλη για να ζητήσουν το δωράκι που επιθυμούν για τα Χριστούγεννα. Βάλαμε το γράμμα μας σε φάκελο, γράψαμε το όνομά μας και ήταν έτοιμο για να ταχυδρομηθεί. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
Προνήπια 1 & 2

Ομαλή Μετάβαση στο Δημοτικό: «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ»

Στο πλαίσιο του προγράμματος ομαλής μετάβασης στο Δημοτικό Σχολείο, μια μέρα πριν κλείσει το σχολείο για τις διακοπές των Χριστουγέννων, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές της Α΄ τάξης, αλλά και τον Διευθυντή του Δημοτικού μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, φορώντας κατακόκκινα σκουφιά και κρατώντας τριγωνάκια, ανηφόρισαν προς το Δημοτικό. Εκεί, τους υποδέχτηκαν οι μαθητές και οι δασκάλες της Α’ Δημοτικού. Τα Νήπια, αφού ξεναγήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο, τραγούδησαν τα κάλαντα με τον δικό τους, υπέροχο τρόπο και μάγεψαν μικρούς και μεγάλους.
Νήπια 1 & 2