Πασχαλινές λαμπάδες για καλό σκοπό

Στηρίζοντας τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του Κολεγίου μας, στον Παιδικό Σταθμό και στο Νηπιαγωγείο ετοιμάσαμε πασχαλινές λαμπάδες για τις οργανώσεις «Γιατροί του Κόσμου» και «Make a Wish - Ελλάδος», σε συνεργασία με την εταιρία «Wood Stories».
Νηπιαγωγείου & Παιδικός Σταθμός

 

 


Τα παιχνίδια ζωντανεύουν

Τα αστεράκια παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Τα παιχνίδια ζωντανεύουν», στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Παιδικός Σταθμός 1 & 2

 

 

Τα αβγουλάκια μας

Το Πάσχα έρχεται και τα Μελισσάκια φτιάχνουν με play-doh καλαθάκια και τα γεμίζουν με αβγουλάκια.
Παιδικός Σταθμός 3

 

Μικροί κηπουροί

Με αφορμή την προηγούμενη ενασχόλησή μας με την ανάπτυξη των φυτών, ήρθε η ώρα να φυτέψουμε στον λαχανόκηπο του σχολείου μας. Έτσι, σηκώσαμε τα μανίκια μας, σκάψαμε στο χώμα και φυτέψαμε μαρούλι και καλαμπόκι! Έπειτα, τα ποτίσαμε και περιμένουμε με ανυπομονησία να τα δούμε να μεγαλώνουν.
Προνήπια 1 & 2
 
 
 
 

Το δικό μας πολύτιμο τριαντάφυλλο

Με αφορμή το θέμα της καλοκαιρινής μας γιορτής διαβάσαμε ένα απόσπασμα από το παραμύθι, με τίτλο: «Ο μικρός πρίγκιπας», συγγραφέας: Antoine Saint-Exupery, εκδόσεις: Πατάκη. «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν», τι εννοούσε η σοφή αλεπού; Τι αισθάνθηκε ο μικρός πρίγκιπας; Ποιο είναι το δικός μας τριαντάφυλλο; Μιλήσαμε για τον άνθρωπο που αποτελεί για εμάς το πολύτιμο τριαντάφυλλό μας. Έπειτα, φτιάξαμε με τέμπερες το δικό μας μοναδικό τριαντάφυλλο. Άλλωστε, είναι ο χρόνος που ξοδεύεις που κάνει το λουλούδι σου σημαντικό, όπως είπε η αλεπού…
Προνήπια 1 & 2

Κατασκευάζοντας το δικό μας χελιδόνι!

Από πάνω σαν τηγάνι, από κάτω σαν βαμβάκι και από πίσω σαν ψαλίδι, τι είναι; Το χελιδόνι! Έφτασε η Άνοιξη και τα χελιδόνια επέστρεψαν. 
Παιδικός Σταθμός 1

 

Poisson d'avril!

Καλό μήνα! Υποδεχτήκαμε τον μήνα Απρίλιο με γαλλικές εκπλήξεις και παιχνίδια! Παίξαμε με το μικρό ψαράκι "poisson" στην αυλή και στις τάξεις! Κάναμε αστεία στους συμμαθητές μας!
Poisson, poisson, poisson d'avril! 
 
Τμήμα Γαλλικών Σπουδών - Νήπια & Προνήπια