“Click”, “Drag and Drop” &... Ho! Ho! Ho!

Στο μάθημα Πληροφορικής, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπίων γιόρτασαν τα Χριστούγεννα με έναν…διαφορετικό τρόπο! Στόλισαν ένα ηλεκτρονικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, κάνοντας έτσι εξάσκηση σε δυο βασικές λειτουργίες του ποντικιού, του «Κλικ» και της «Μεταφοράς και απόθεσης». Απολαύστε τις δημιουργίες τους και… Καλά Χριστούγεννα!

Νήπια 1 & 2

  

  

"Θέλεις να σε βοηθήσω;"

Τα Αστεράκια προσπαθούμε να φορέσουμε τα μπουφάν μας. Δεν είναι πάντα εύκολο. Είναι, όμως, μία υπέροχη ευκαιρία να ζητήσουμε βοήθεια από τους φίλους μας και να συνεργαστούμε!

  

Πολύχρωμη πολιτεία

Τα Αστεράκια συνεργάζονται και δημιουργούν τη δική τους μοναδική πόλη με τα μαλακά τουβλάκια. Φυσικά, δεν ξεχνάμε, στο τέλος του παιχνιδιού μας να συμμαζέψουμε και να αλληλοβοηθηθούμε, ώστε τα τουβλάκια να μπουν πίσω στη θέση τους.

  

Forest Explorers

Οι Forest Explorers πραγματικοί explorers όλο αυτό το διάστημα!

Μιλήσαμε για το  φθινόπωρο για τις αλλαγές της φύσης αλλά και για τα ζώα!

Κάναμε φανταστικά κολάζ με τα φύλλα του φθινοπώρου και παίξαμε με την βροχή κάτω από τα δέντρα και τους θάμνους!

Κάναμε τους δικούς μας χάρτες και χρησιμοποιήσαμε τις πυξίδες μας για να προσανατολιστούμε! Κάναμε Fall scavenger hunt και βρήκαμε μανιτάρια, γυμνοσάλιαγκες, αράχνες και σαλαμάνδρες!

Το Forest Explorers σας εύχεται Καλές γιορτές!  

  

  

  

Μουσική Προπαιδεία

Στον όμιλο της μουσικής, οι μικροί μαθητές του Κολεγίου τραγουδούν και παίζουν με τα κρουστά όργανα της τάξης. Αποκτούν ρυθμό και συντονίζονται με το πιάνο παίζοντας μεταλλόφωνα. 

Ένας διαφορετικός χιονάνθρωπος

Επαναχρησιμοποιήσαμε υλικά καθημερινής χρήσης για να δημιουργήσουμε τον δικό μας, μοναδικό, χιονάνθρωπο. Γλωσσοπίεστρα, βαμβάκια ντεμακιγιάζ, πον-πον και κουμπιά ήταν τα υλικά μας. Βάλαμε τη φαντασία μας να δουλέψει και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο!

Προνήπια 1 & 2

  

Baby Tennis

Το Baby Tennis συνεχίσει με πολλές ασκήσεις και παιχνίδια!

Οι μικροί μας τενίστες χρησιμοποιούν τα καπελάκια καθώς και τις ρακέτες τους για να παίξουν!

Επίσης αυτό το διάστημα έγινε η εισαγωγή στα πρώτα βασικά χτυπήματα του tennis που είναι το forehand και το backhand! Οι τενίστες μας άρχισαν να χτυπούν την μπάλα πάνω από το φιλέ!

Όμιλος Baby Tennis

  

English Fun Games

Το English Fun Games είχε πραγματικά fun όλο αυτό το διάστημα!

Παιχνίδια με χρώματα, σχήματα, μπαλόνια!

Μάθαμε να παίζουμε ομαδικά παιχνίδια relay games αλλά και να συνεργαζόμαστε με τον partner μας! 

Κάναμε τα φρούτα εποχής yoga …Apple yoga!

Παίξαμε με χιονονιφάδες, γίναμε χιονάνθρωποι αλλά και Christmas trees!


To English Fun kids σας εύχεται...

Merry Christmas and a Happy New Year! 

Ο Βασιλιάς

Βασιλιάς (Ρ, ♔♚) είναι ένα από τα κομμάτια στο σκάκι. Η αιχμαλωσία του αντιπροσωπεύει τον σκοπό των παικτών. 

Όμιλος Σκάκι Νηπιαγωγείου

Xριστουγεννιάτικη γιορτή Νηπιαγωγείου

Την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Νηπιαγωγείου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου μας. Εμπνευσμένοι από το ομώνυμο παραμύθι της Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη «Οι κουραμπιέδες της μάγισσας κουτουρού», οι μικροί μας μαθητές σε ρόλο ηθοποιού παρουσίασαν τη δική τους ιστορία. Το εορταστικό κλίμα συμπλήρωναν οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες, τα απίθανα χορευτικά, τα όμορφα σκηνικά και τα κοστούμια. Τα παιδιά μας χάρισαν χαρά και γέλια, χωρίς όμως να λείπει η συγκίνηση, αποσπώντας το χειροκρότημα όλων! Τα μηνύματα της γιορτής ήταν η αξία της καλοσύνης, της ελπίδας, του γέλιου που μπορούν να κάνουν εύκολο το κάθε ακατόρθωτο. Οι πρωταγωνιστές μάς ευχήθηκαν «Καλά Χριστούγεννα» και σκόρπισαν το μήνυμα των ημερών που δεν είναι άλλο από τη φράση: «Κι αν την καρδιά σας δίνετε, θα δείτε τη μαγεία».



  

  

  

  

  

Χιονάνθρωπος κηροπήγιο

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα μελισσάκια φτιάχνουν το δικό τους κηροπήγιο. Πώς; Με πινέλο και άσπρο χρώμα τέμπερας, βάφουν πάνω σε γλωσσοπίεστρα τα οποία νωρίτερα η δασκάλα κολλώντας τα τους είχε δώσει το σχήμα του χιονάνθρωπου.

Με αυτή την κατασκευή εξασκούμε τη λεπτή μας κινητικότητα και την υπομονή μας. 

  

  

Χιόνια στα Προνήπια

Φτιάξαμε στην τάξη το δικό μας «χιόνι», με δύο απλά υλικά, το corn flour και το ηλιέλαιο. Συνεργαστήκαμε για να αποδώσουμε σωστά τη συνταγή και το "χιόνι" μας να έχει τη ακριβή σύσταση. Το περιεργαστήκαμε με τα χέρια μας και χωριστήκαμε σε μικρές ομάδες για να φτιάξουμε μικρούς χιονανθρώπους. 

  

Σφραγίδες με σχήματα

Τα αστεράκια παίρνουν κομμάτια από Lego και παλιά καπάκια από Play-dough και τώρα έχουν τετράγωνα και κυκλικά σχήματα για να σχεδιάσουν επάνω στο χαρτί του μέτρου. Βουτάνε τα εργαλεία τους στη μπογιά και δημιουργούν μία απίθανη κατασκευή.


  

«Με τις μπάλες μας στα χέρια τα καλάθια μοιάζουν με βαρέλια!»

Παίζουν, μαθαίνουν αλλά πάνω απ' όλα διασκεδάζουν οι μικροί μας καλαθοσφαιριστές. Μια πρώτη γνωριμία με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης με στόχο να το αγαπήσουν αλλά και να μάθουν τις βασικές αρχές του, τη συνεργασία και την εμπέδωση του ομαδικού πνεύματος. Παράλληλα, καλλιεργούνται και οι σωματικές δεξιότητες του παιδιού, όπως η λεπτή κινητικότητα και ο νευρομυικός συντονισμός.

Όμιλος Καλαθοσφαίρισης Νηπιαγωγείου

  

  

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» Θεσσαλονίκης, πρωτοπορώντας στην ανάπτυξη της αειφορικής συνείδησης και καλλιεργώντας τον περιβαλλοντικό γραμματισμό, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR), από τις 18 έως τις 26 Νοεμβρίου. Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους, με το σύνθημα «Σκέψου Αειφορία – Μείωσε Συσκευασία», ενέπνευσε το σχολείο μας στη δημιουργία μιας μεγαλόπνοης δράσης στο τρίπτυχο «Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση». 

Συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Κολεγίου μειώνει δραστικά την κατανάλωση χάρτινων και πλαστικών ποτηριών με την αγορά επαναχρησιμοποιούμενων ισοθερμικών παγουριών. Η επείγουσα ανάγκη για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου στο περιβάλλον των αποβλήτων συσκευασίας επιβάλλει «πράσινες» εφαρμογές και λύσεις. Το σχολείο μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των καιρών, ευαισθητοποιώντας στο σύνολό της την εκπαιδευτική κοινότητα, σχετικά με  την οικολογική κρίση και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, με την ελπίδα να δημιουργήσουμε όλοι, «μαζί και από κοινού», ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον χορηγό της δράσης, κ. Φώτη Καραγιάννη και την εταιρία του Unipap Καραγιάννης Α.Ε., που πρόσφερε τα επαναχρησιμοποιημένα ισοθερμικά παγούρια, τα οποία θα χρησιμοποιεί το προσωπικό μας εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος, δίνοντας, έτσι, το παράδειγμα στους συνανθρώπους μας για μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος. Άλλωστε, όπως είπε και ο ιδρυτής μας, J-B. de La Salle: «Κάθε ενήλικος, που είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση, πρέπει να φροντίζει να εμπνέει το καλό, έχοντας έγνοια για το παράδειγμα».

Έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα;

Μπορούν όλοι να παίξουν ποδόσφαιρο; Μπορούν όλοι να κάνουν μπαλέτο; Έχουν δικαίωμα όλοι να πηγαίνουν στο σχολείο; Τα Αστεράκια μέσα από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι παζλ μαθαίνουν, πως όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να επιλέγουν, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους, τις κλίσεις τους, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, καταγωγής ή κάποιας αναπηρίας.