Αrt Βazaar Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» 2023

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για μία ακόμη χρονιά, η έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», στην Αίθουσα Allatini - Dassault, του Γαλλικού Ινστιτούτου. Για άλλη μία χρονιά πλήθος κόσμου μάς τίμησε με την παρουσία του και θαύμασε, τα όμορφα έργα των παιδιών, που με δημιουργικότητα, αγάπη για την τέχνη αλλά και για το σχολείο τους, φιλοτέχνησαν με ενθουσιασμό και αφοσίωση τα έργα αυτά. 

Κάθε τάξη ασχολήθηκε με διαφορετικούς καλλιτέχνες, παρατηρώντας την τεχνική τους, μαθαίνοντας για την πορεία τους και λαμβάνοντας αφορμή από το έργο τους, ώστε να δημιουργήσουν με τη σειρά τους τα δικά τους έργα. Οι μαθητές γνώρισαν τη σειρά έργων του Τζάσπερ Τζόουνς “The Alphabet”, καθώς και τον νεο-εξπρεσιονιστή καλλιτέχνη A.R. Penck. Πειραματίστηκαν με την τεχνική του Αμερικανού καλλιτέχνη της Pop-Art Keith Haring και δημιούργησαν τις δικές τους φανταστικές πόλεις με γεωμετρικά στοιχεία, όπως ο Paul Klee. Φυσικά, στη διαδικασία συμπεριλήφθηκαν και πολλοί έλληνες καλλιτέχνες. Έτσι, τα παιδιά γνώρισαν την τέχνη του Αλέξη Ακριθάκη και της Όπυς Ζούνη, δημιούργησαν τα δικά τους “ανθρώπινα τοπία”, όπως ο Γιώργος Γαΐτης αλλά και λυρικές εικόνες, όπως αυτές του Αλέκου Φασιανού. Δημιούργησαν έργα με την “ελεύθερη πινελιά” του  Γιώργου Μπουζιάνη και του Χρόνη Μπότσογλου και, τέλος, γνώρισαν τον βασικό διαχωρισμό της ζωγραφικής σε παραστατική και αφηρημένη, μέσα από το έργο του Δημήτρη Μυταρά και του Θεόδωρου Στάμου, επιλέγοντας να εμπνευστούν από έναν εκ των δύο.

Οι μικροί καλλιτέχνες του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» παρουσίασαν πανέμορφα έργα, τα οποία πουλήθηκαν σε γονείς και φίλους του Κολεγίου. Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για το Art Bazaar του 2024!