"Η κοιλάδα με τα μανιτάρια"

Τα παιδιά του παιδικού σταθμού παρακολούθησαν μια βιωματική παράσταση, σε ένα πολύχρωμο μουσικό – ηχητικό περιβάλλον, με μαριονέτες. Επέλεξαν τα κατάλληλα εργαλεία και βοήθησαν τους ήρωες στην περιπέτειά τους, στην κοιλάδα με τα μανιτάρια. 

Αστεράκια 1, Αστεράκια 2, Μελισσάκια

  

  

Βόλτες στον αυτοκινητόδρομο

Τα Αστεράκια φτιάχνουν έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο με γέφυρες, τούνελ και ανηφόρες. Ποιός έχει προτεραιότητα; Ποιος θα περάσει πρώτος; Πού είναι το πάρκινγκ;

Αδελφοποίηση Νηπιαγωγείου «ΔΕΛΑΣΑΛ» με το 8ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου

Οι σύγχρονες τάσεις της Προσχολικής Αγωγής καθιστούν τις κοινωνικές δεξιότητες σπουδαιότερες ακόμα και από τις γνωστικές. Στις διαπροσωπικές σχέσεις με ομήλικους, το παιδί αυτονομείται και ανεξαρτητοποιείται, αναπτύσσει την αίσθηση του δίκαιου, του αμοιβαίου αλλά και όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ομαδική ζωή και συνεργασία. Η άσκηση μέσα από το παιχνίδι είναι κύριο χαρακτηριστικό της ομαλής ανάπτυξης του παιδιού, βοηθώντας να αποκτούν και να βελτιώνουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Ως εκ τούτου, με κύριο γνώμονα την απόδοση κινήτρων για ανακάλυψη, συνεργασία, επικοινωνία και αλληλεπίδραση τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας φιλοξένησαν στο χώρο του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» το 8ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, σε ένα πρόγραμμα διαμορφωμένο με πυρήνα την ανάπτυξη των ήπιων δεξιοτήτων των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής τα παιδιά του 8ου Νηπιαγωγείου πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στο Κολέγιό μας! Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την υποδοχή από τα Νήπιά μας χαρίζοντας χειροποίητες δημιουργίες τους. Αφού πραγματοποιήθηκε η πρώτη γνωριμία στη συνέχεια και υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριας του Κολεγίου μας, τα παιδιά γυμνάστηκαν μαζί στην αυλή.  Μετά το πρωινό γεύμα, κατευθύνθηκαν στο Άλσος Δελασάλ όπου εκεί έπρεπε να ανακαλύψουν τον «κρυμμένο θησαυρό». Επιστρέφοντας στην αυλή του Νηπιαγωγείου τούς περίμενε μια έκπληξη. Ένα πουγκί με λιχουδιές ήταν το δώρο του θησαυρού. Οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί. Τα Νήπιά μας ως άριστοι οικοδεσπότες κατεύθυναν τους φιλοξενούμενούς μας στο γήπεδο του τένις και σε μικτές ομάδες πραγματοποίησαν κινητικά παιχνίδια. Στη συνέχεια τα παιδιά έπαιξαν στην παιδική χαρά μέχρι την ώρα αποχώρησης. Η μέρα έκλεισε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων

Φυσική Αγωγή - Νήπια

  

  

  

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου… και ηλεκτρονικά!

Τα Νήπια 1, είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και στο μάθημα Πληροφορικής! Έπιασαν, λοιπόν, τα ποντικάκια τους, χρωμάτισαν ελληνικές σημαίες και έφτιαξαν ψηφιακά puzzle, ενισχύοντας, έτσι, τη λεπτή κινητικότητα, τιμώντας τους ήρωες του 1821! 

  

  

  

Προστατεύω τη θάλασσα

Η οργάνωση isea ήρθε στο σχολείο μας και οι ειδικοί μάς μίλησαν σχετικά με τη μόλυνση των θαλασσών. Πώς μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε; Ποια είναι τα προϊόντα που ρυπαίνουν τη θάλασσα; Ποια διασπώνται και ποια όχι; Λύσαμε τις απορίες μας και υποσχεθήκαμε από εδώ και πέρα να βοηθάμε όσο μπορούμε περισσότερο!

Προνήπια 1 και 2

"Λόγο και Έργο - Θεραπεύω" - 6η Σχολή Γονέων

Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" πραγματοποιήθηκε η 6η Σχολή Γονέων, με κεντρικούς ομιλητές τον κ. Αστέριο Καμπούρα, Στρατιωτικό Ιατρό - Παιδίατρο, την κ. Κυβέλη - Αλεξία Πετκανά, Εργοθεραπεύτρια και τους κ. Γιάννη Κυβρακίδη και Ελένη Κυβρακίδη, Λογοθεραπευτές. Οι ομιλητές μάς παρουσίασαν τα στάδια της ομαλής γλωσσικής ανάπτυξης και τις αποκλίσεις, μέχρι την πρώτη σχολική ηλικία, τις δεξιότητες που επηρεάζουν τη σχολική επίδοση και μάθηση, καθώς και τον ρόλο του γονέα αναφορικά με τις μαθησιακές δυσκολίες του παιδιού του. Οι συμμετέχοντες έθεσαν τα ερωτήματά τους στους ομιλητές, συζήτησαν μαζί τους για τον σημαντικό ρόλο του γονέα αλλά και του σχολείου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την έβδομη συνάντηση της Σχολής Γονέων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

    

  

Επίσκεψη στο Μουσείο Παιχνιδιών

Επισκεφθήκαμε το μουσείο παραδοσιακών παιχνιδιών στο Ωραιόκαστρο, όπου γνωρίσαμε πολλά παιχνίδια της αρχαιότητας. Αρκετά από αυτά μας θύμισαν πολύ και τα παιχνίδια που έχουμε σήμερα! Παίξαμε και διασκεδάσαμε, κατασκευάσαμε μάλιστα και τα δικά μας παιχνίδια, που τα πήραμε μαζί μας στην τάξη!

Νήπια & Προνήπια

  

«Το ημερολόγιο της Σαρακοστής»

Γνωρίσαμε το έθιμο της Κυράς Σαρακοστής, καθώς και το ποιηματάκι της. Τα ημερολόγιά μας διακοσμούν τα σπίτια των Νηπίων και βοηθούν τα παιδιά να μετρούν τις εβδομάδες της Σαρακοστής.

Νήπια 2

  

Καλώς ήρθες Μάρτη!

«Μάρτης είναι νάζια κάνει, πότε κλαίει, πότε γελάει». Τα Νήπια καλωσόρισαν τον Μάρτη γνωρίζοντας παροιμίες και έθιμα. 

Νήπια 2

  

Οι καρδιές μας χτυπούν δυνατά!

Μια μικρή έκπληξη περίμενε τους γονείς την ημέρα της ενημέρωσής τους για την πρόοδο και την εξέλιξη των Νηπίων μας. «Η αγάπη σας, με βοηθάει καθημερινά να προσπαθώ.»

Νήπια 2

  

  

Τα παλιά μας παιχνίδια!

Μας μίλησε η κυρία Κανελλοπούλου, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Λασαλιανής Εκπαιδευτικής Αποστολής στην Ελλάδα, για τα δικά της παιδικά παιχνίδια. Της κάναμε τις ερωτήσεις της συνέντευξης που ετοιμάσαμε για τους γονείς, καθώς επίσης και κάποιες ακόμα, που σκεφτήκαμε εκείνη τη στιγμή! Πού έπαιζε; Με τι παιχνίδια; Έχει κρατήσει η ίδια φωτογραφίες; Μας γέμισε ένα σωρό καινούριες πληροφορίες, τις οποίες συζητήσαμε στη συνέχεια στην τάξη!

Προνήπια 1 και 2 

Φιλαναγνωσία στα γαλλικά

Τα Νήπια 1 & 2 συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Φιλαναγνωσίας που διοργανώνει το Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Ουρσουλινών το οποίο ανήκει στη μεγάλη οικογένεια La Salle, με το παραμύθι ''Le petit chaperon rouge''. Μέσα από αφήγηση, θεατρικό παιχνίδι, τραγούδια στα γαλλικά και τη δημιουργία ενός παιχνιδιού και ενός βιβλίου με όλους τους ήρωες της ιστορίας, ευχόμαστε καλή επιτυχία στην όμορφη και τόσο δημιουργική συμμετοχή των παιδιών!

Promenons-nous dans les bois pendant que le loup n'y est pas....si le loup y était....il nous mangerait...

Νήπια 1&2

  

  

"Κυκλοφοριακή αγωγή"

Τα μελισσάκια, κρατώντας το τιμόνι τους, ξεκινάνε την πορεία τους. Σταματάνε στο κόκκινο φανάρι και στο "STOP", ξεκινάνε με το πράσινο φανάρι και μπαίνουν στο πάρκινγκ για να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Γίνονται, όμως, και πεζοί και περνάνε μόνο από τη διάβαση απέναντι. Η πρώτη τους γνωριμία με την κυκλοφοριακή αγωγή έχει ολοκληρωθεί. 

Παιδικός Σταθμός 3

  

  

Οι αριθμοί 1, 2, 3.

Μιας και περάσαμε τις πρώτες τρεις μέρες του Μάρτη, αλλά και της Άνοιξης, μάθαμε τους αριθμούς 1,2 και 3. Παίξαμε και ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με κάρτες, ανακαλύψαμε τους αριθμούς, τους σχεδιάσαμε, τους κυκλώσαμε, τους αναγνωρίσαμε παντού μέσα στην τάξη, είμαστε πανέτοιμοι για μαθηματικές πράξεις πια!

Προνήπια 1 και 2

  

  

Όμιλος Κολύμβησης

Μικρά και μεγάλα Λασαλιανά δελφινάκια παίζουν και μαθαίνουν! 

Όμιλος Κολύμβησης