Λακτίσματα και γροθιές

Τα παιδιά μαθαίνουν να εκτελούν λακτίσματα και γροθιές από στατική θέση με βάση αυτό που τους υποδεικνύεται.

Τα παιδιά εκτελούν με παράγγελμα γροθιές εναλλάξ και με δυνατή κραυγή! 

Στην συνέχεια  εκτελούν χτύπημα με το πόδι, το οποίο ανεβαίνει τεντωμένο και χτυπάει στο κατέβασμα, ένα δύσκολο χτύπημα το οποίο τα παιδάκια μας το εκτελούν με πολύ προσπάθεια ώστε να καταφέρουν το σωστό αποτέλεσμα!

Νηπιαγωγείο | Club Tae Kwon Do

  

Αrt Βazaar Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023, το καλλιτεχνικό εργαστήρι του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» θα διοργανώσουν, για όγδοη χρονιά, έκθεση ζωγραφικής με έργα όλων των μαθητών μας, στην Αίθουσα «Αλλατίνη – Dassault», στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Η παραπάνω εκδήλωση αποτελεί ένα Art Bazaar με εορταστικό χαρακτήρα, όπου οι μικροί καλλιτέχνες του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα πανέμορφα έργα τους.

“Still they shine in the evening skies love, like starlight, never dies”

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" γιορτάζουν την ημέρα της αγάπης ολοκληρώνοντας την ιστορία “No matter what”. Στολίζουν κάρτες σε σχήμα καρδιάς και τις χαρίζουν στην οικογένειά τους, που τους προσφέρει ανιδιοτελή αγάπη, τους αγαπάει και θα τους αγαπάει πάντα... no matter what!

Αγγλικά Νηπιαγωγείου

  

Εξωγηινάκια

Τα μελισσάκια με την μέθοδο πουαντιγιέ, κρατώντας φελλούς μπουκαλιών, αποτυπώνουν πάνω σε γκλίτερ αφρώδες χαρτόνι κίτρινες βούλες και μεταμορφώνονται σε μικρά εξωγηινάκια. Κάπως έτσι καλωσορίζουν και επίσημα την Αποκριά. 

  

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» ήταν Πρεσβευτής της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου» με θέμα: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο!»

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την ασφαλή πλοήγηση και χρήση του Διαδικτύου, οι μαθητές της τάξης των Νηπίων παρακολούθησαν εκπαιδευτικά video με τον Ερμή και την Αθηνά, με θέμα τη σωστή χρήση του διαδικτύου, καθώς και μια διαδραστική ανάγνωση του εκπαιδευτικού βιβλίου “Ο Διάσημος φίλος του @Παπάκη”. Το βραβευμένο παραμύθι πραγματεύεται τις διαδικτυακές φιλίες, αλλά και τον κανόνα ότι δεν πρέπει να μιλάμε με κανέναν άγνωστο τόσο στον πραγματικό κόσμο, όσο και στο διαδίκτυο. Μέσα από την ιστορία του φίλου μας του @Παπάκη, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ανησυχίες και τις προσωπικές τους ιστορίες, να καταγράψουν τις διαδικτυακές τους δράσεις μέσω της ζωγραφικής, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, αλλά και να ανακαλύψουν τρόπους σωστής χρήσης του διαδικτύου και προφύλαξης των προσωπικών τους πληροφοριών. 

  

  

Στο τέλος της δράσης, οι μικροί μας μαθητές έλαβαν και επαίνους συμμετοχής από τον @Παπάκη και τη Σοφή Κουκουβάγια!

  

Παγομπογιές και εικαστική δημιουργία

Αξιοποιώ τα αποτελέσματα του πειράματός μου, τις παγομπογιές και δημιουργώ εικαστικά, ζωγραφίζοντας δοκιμαστικούς σωλήνες.

  

Φυσική και Τήξη - Πήξη

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας, ως μικροί πειραματιστές, ρωτούν, υποθέτουν, κάνουν πειράματα και καταλήγουν σε συμπεράσματα για την τήξη και την πήξη. 

  

  

Το ασχημόπαπο

Τα μελισσάκια παρακολουθούν, στην Πολυδύναμη Αίθουσα του Παιδικού Σταθμού, την κουκλοθεατρική παράσταση "Το ασχημόπαπο" και μαθαίνουν για τη διαφορετικότητα και την φιλία με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

  

  

Μια πολύ πεινασμένη κάμπια

Τα Αστεράκια, σε συνεργασία με την ομάδα Play Healthy, παρακολούθησαν το εργαστήριο διατροφικής εκπαίδευσης "Μια πολύ πεινασμένη κάμπια". Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, πειράματα και παιχνίδι messy play και sensory play, έμαθαν για την υγιεινή διατροφή. 

Παιδικός Σταθμός 1 & 2

  

  

Γνωριμία με τις αισθήσεις. Η όραση.

Πόσο καλή όραση έχουμε; Πόσο παρατηρητικοί είμαστε; Θα καταφέρουμε να βρούμε τα αντικείμενα που ζητάει η δασκάλα μας στην εικόνα του επιδιασκόπιου;

Παιδικός Σταθμός 3



Τα κρουστά μουσικά όργανα

Τα μελισσάκια μεταμορφώνονται σε μουσικούς κρουστών οργάνων. Τα γνωρίζουν, τα παίζουν και τέλος κατασκευάζουν τη δική τους μαράκα. Ένα ρολό από χαρτί υγείας, ρύζι  και τέμπερες είναι τα υλικά που χρησιμοποιούν.

Παιδικός Σταθμός 3

  

  

ΒeeBot - Kύκλος του νερού

Τα Νήπια, παρέα με το BeeBot, ανιχνεύουν και ακολουθούν προσεκτικά τα βήματα για τον κύκλο του νερού.

  

Παίζοντας με το όνομά μου

 Παίζω και ανακαλύπτω το όνομά μου, ανάμεσα στα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου. 

«Το ποταμάκι», Ζαχαρίας Παπαντωνίου

Τα Νήπια σε ομάδες τοποθετούν στη σωστή χρονική σειρά τις εικόνες του ποιήματος και αφηγούνται, στην ολομέλεια, την ιστορία του.

  

Γράφω το όνομά μου με πεζά

Στον μαγνητικό πίνακα, τα Νήπια σχηματίζουν το όνομά τους, επιλέγοντας τα πεζά γράμματα. Εστιάζουν στο αρχικό γράμμα που είναι πάντα κεφαλαίο.

  

Μαθηματικά

Η φαλαινίτσα μας τρώει τα περισσότερα - Μαθαίνω για τις ανισότητες /ισότητες.

  

  

«Ο κύκλος του νερού»

 Μελετώ και γνωρίζω τον κύκλο του νερού με εικαστική προσέγγιση. 

  

Φυσικές επιστήμες

 Τα Νήπια, προσεγγίζοντας τις Φυσικές επιστήμες, μελέτησαν το πείραμα για τον κύκλο του νερού. 

  

Ανακαλύπτοντας το φεγγάρι

Στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος μας, με θέμα το διάστημα, συζητήσαμε και εξερευνήσαμε το φεγγάρι και τα αστέρια. Μιλήσαμε για τους αστερισμούς, το σχήμα το φεγγαριού και τις αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτό. Ακόμη, οι κρατήρες και ο σχηματισμός τους μας κίνησαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον.

Προνήπια 1 και 2