"Μεγαλώνοντας παιδιά με ψυχική ανθεκτικότητα" - 4η Σχολή Γονέων

Την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» πραγματοποιήθηκε η 4η Σχολή Γονέων, με κεντρική ομιλήτρια την κ. Έλλη Κάγκα, Φιλόλογο, Οργανωσιακή Ψυχολόγο και Διευθύντρια Γυμνασίου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». Η κ. Κάγκα παρουσίασε τον ορισμό της ψυχικής ανθεκτικότητας και τα χαρακτηριστικά των ψυχικά ανθεκτικών ανθρώπων και έδωσε εκείνα τα εργαλεία ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη αυτής της δεξιότητας. Οι συμμετέχοντες έθεσαν τα ερωτήματά τους στην ομιλήτρια, προβληματίστηκαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη πέμπτη συνάντηση της Σχολής Γονέων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

  

  

Βοηθώντας τη Bee bot στο ταξίδι της για τη «γνώση»

Εξοικειωνόμαστε με το ελληνικό αλφάβητο και με την αλγοριθμική σκέψη μέσα από διαδραστικές και βιωματικές δράσεις. Η γνώση γίνεται παιχνίδι! 

Νήπια 2

  

  

Τα κάλαντα του Νικηφόρου Λύτρα

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, στο καλλιτεχνικό μας εργαστήρι με τα παιδιά των Νηπίων, είδαμε και μιλήσαμε για τον πίνακα του Νικηφόρου Λύτρα – Τα κάλαντα. Ένα έθιμο πολύ αγαπητό από μεγάλους και μικρούς. Μετρήσαμε πόσα παιδιά υπάρχουν στον πίνακα, τι μουσικά όργανα κρατάνε, και παρατηρήσαμε πώς η παρέα ενσωματώνει και άλλες εθνικότητες. Είδαμε τη μάνα με το βρέφος αγκαλιά να στέκεται και να απολαμβάνει τα κάλαντα των παιδιών. Παρατηρήσαμε τα αντικείμενα της αυλής και σκεφτήκαμε τι άλλο μπορεί να υπήρχε τριγύρω. Τέλος απεικονίσαμε τον πίνακα στα μπλοκ μας, με βάση όλα όσα είπαμε. 

Καλλιτεχνικό εργαστήρι

  

  

Τα παιδιά προσφέρουν στα παιδιά

Στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεων του Παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ», οι μαθητές μας προσέφεραν βιβλία στη μη κερδοσκοπική εταιρεία Library4All, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών. Μια μικρή κίνηση που μπορεί να φέρει χαρά σε πολλά παιδιά και να καλλιεργήσει την ενσυναίσθηση στους μαθητές μας. 

Η Πρόεδρος της εταιρείας, κυρία Ελένη Γερουλάνου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Κολεγίου, σημειώνοντας συγκεκριμένα: «Σας ευχαριστώ ξανά και ξανά για όλη την υποστήριξη, εμπιστοσύνη, εξαιρετική συνεργασία και αγάπη της οικογένειας του Σχολείου σας, όλα αυτά τα χρόνια»


Ποντικοϊστορίες

Ο Παιδικός Σταθμός ανεβαίνει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου για να παρακολουθήσει την μουσικοαφηγηματική παράσταση "Ποντικοϊστορίες" από την ομάδα Μελωμύθι. Η όμορφη Μυρμήγκω ποιον θα επιλέξει για γαμπρό; Μήπως τον καλλίφωνο  Ποντικό!

  

"Παιχνίδια στον πάγο"

Η πίστα του παγοδρομίου είναι έτοιμη. Πιγκουίνοι, πολικές αρκούδες, φώκιες και φάλαινες βάλθηκαν να μάθουν πατινάζ. Τα μαθήματα ξεκινάνε μέσα σε μία λεκάνη γεμάτη παγάκια. Τα αστεράκια είναι έτοιμα να ζήσουν την "παγωμένη" εμπειρία. 

Αστεράκια 1

  

"Τήξη και Πήξη"

Επιστρέψαμε για τα καλά από τις διακοπές μας και, μιας και τα κρύα είναι προ των πυλών, πειραματιστήκαμε με την τήξη και την πήξη. Φτιάξαμε τα δικά μας παγόβουνα, και, στη συνέχεια, τα παρακολουθήσαμε να λιώνουν! Τις ιδέες για το πώς λιώνει ο πάγος, τις έδωσαν στις δασκάλες τα παιδιά! Και απολαύσαμε όλοι μαζί... παγωμένες στιγμές!

Προνήπια 1 και 2

  

  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ // 4η Σχολή Γονέων

Σας προσκαλούμε στην 4η Σχολή Γονέων με θέμα «Μεγαλώνοντας Παιδιά με Ψυχική Ανθεκτικότητα», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου μας, στις 18:30, με ομιλήτρια την κ. Έλλη Κάγκα, Διευθύντρια του Γυμνασίου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», Φιλόλογο και Οργανωσιακή Ψυχολόγο.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση.

«Τυφλόμυγα» και ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ

Κλείνω τα μάτια, επιλέγω και περιγράφω. Ανοίγω τα μάτια, αναγνωρίζω τα κεφαλαία, τα αντιστοιχώ με τα πεζά που βρίσκονται στον μαγνητικό πίνακα. Γράφω στον πίνακα κεφαλαίο και πεζό.

Νήπια 1

  

  

Μαθαίνω με το BeeBot

Παίζω με το ΒeeBot. Οργανώνω τη σκέψη μου, μαθαίνω να αναγνωρίζω τα κεφαλαία και να τα αντιστοιχώ με τα πεζά.

Νήπια 1

  

  

Κοπή βασιλόπιτας στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Με την έναρξη των μαθημάτων και την επιστροφή στα θρανία, ο Γενικός Διευθυντής του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», κ. Ι. Παπαδόπουλος, μοίρασε τα καθιερωμένα βασιλοπιτάκια σε όλο το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Κολεγίου και ευχήθηκε υγεία, αγάπη και ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος. Όπως ανέφερε ο ίδιος, σύσσωμη η οικογένεια «ΔΕΛΑΣΑΛ» δεσμεύεται να συνεχίσει να εργάζεται «Μαζί και από Κοινού», έχοντας πάντα ως κοινό όραμα και στόχο να υπηρετεί τους νέους μέσω της δύναμης της παιδείας, των αξιών και της εκπαίδευσης που παρέχει.

  

  

  

Ομαλή Μετάβαση στο Δημοτικό

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Ομαλή Μετάβαση στο Δημοτικό, τα Νήπια επισκέφθηκαν τις τάξεις της Α' Δημοτικού και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

  

Τρίγωνα κάλαντα...από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, κ. Ράνια Τζάτζη, επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" και χάρισε σε όλους τους μαθητές τρίγωνα για να πουν δυνατά τα κάλαντα μέσα στις γιορτές. Τα παιδιά χάρηκαν με το δωράκι τους και ευχαρίστησαν την Πρόεδρο και όλο τον Σύλλογο για την όμορφη έκπληξη. 

  

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Καθώς το πνεύμα των Χριστουγέννων κατακλύζει τις ψυχές μας, θελήσαμε να στολίσουμε την τάξη μας με χριστουγεννιάτικες κατασκευές με φαντασία και αγάπη.

Νήπια 1

  

Το ταχυδρομείο του Αϊ – Βασίλη… στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, ο Αϊ – Βασίλης έστησε το ταχυδρομείο του στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» και μαζί με τα ξωτικά του, τις Νηπιαγωγούς μας, ανοίξανε το εργαστήρι του για να ετοιμάσουν τα γράμματα και τα δώρα για τα παιδιά μας. Οι μαθητές του Παιδικού μας Σταθμού, μαζί με τους Γονείς τους, έπαιξαν, χόρεψαν, τραγούδησαν, κατασκεύασαν τις πιο όμορφες κάρτες και γράμματα, κέρδισαν μοναδικά δώρα και φωτογραφήθηκαν με τις δασκάλες τους στο όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όλοι μαζί ευχήθηκαν το νέο έτος να φέρει το δώρο της αγάπης, της υγείας και της ειρήνης σε όλο τον κόσμο.