Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού σταθμού του Kολεγίου μας, στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής,  έπαιξαν, γυμνάστηκαν και διασκέδασαν.

Με την εξερεύνηση πράσινων χώρων και την αξιοποίηση τους, για σωματική άσκηση, γιόρτασαν τα Νήπιά μας την ημέρα αθλητισμού. Η μέρα ξεκίνησε με ξενάγηση στο Άλσος Δελασάλ. Τα παιδιά εξερεύνησαν το χώρο του άλσους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο ξέφωτο. Εκεί τους περίμενε μια έκπληξη… Ένα πολύχρωμο αερόστατο, ώστε να ταξιδέψουν. Με οδηγό τη φαντασία, μπήκαν μέσα και πέταξαν ψηλά, χαμηλά, πέρασαν μέσα από τα σύννεφα. Ολοκληρώνοντας το ταξίδι τους προσγειώθηκαν στην αυλή του Νηπιαγωγείου όπου εκεί μεταμορφώθηκαν σε γυμναστές στη θέση της γυμνάστριας, δημιουργώντας, οργανώνοντας  και εκτελώντας δικές τους ιδέες για παιχνίδια. Ο σεβασμός,, η ομαδικότητα και η απόλυτη συμμετοχή, ενθουσίασε και χαροποίησε τους μικρούς μας!

Τα Προνήπια συμμετείχαν σε παιχνίδια στίβου (Kids Athletics). Ένας «αθλητικός παιδότοπος» είχε διαμορφωθεί στην αυλή. Οι μικροί μας, πέρασαν εμπόδια, έπαιξαν σκυταλοδρομίες, έκαναν ισορροπία, σλάλομ, ρίψεις και άλματα. Η χαρά της προσπάθειας και τα χαμόγελα ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των μικρών μας.

Με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και τη βοήθεια της Dela και του Salle, διεξήχθη ένα διαφορετικό μάθημα γυμναστικής για τα μικρά μας Αστεράκια. Κούτσουρα, πετρούλες, γέφυρες, τούνελ ,δέντρα, βραχάκια βρέθηκαν στο δρόμο τους και τους βοήθησαν ώστε να διασχίσουν το δάσος. Τελικά τα κατάφεραν με απόλυτη επιτυχία!

Η Dela και ο Salle επισκέφθηκαν και τα Μελισσάκια. Οι μικροί μας μαθητές χόρεψαν μαθαίνοντας τα μέρη του σώματος τους και έπαιξαν «μουσικά στεφάνια», μια παραλλαγή του παραδοσιακού παιχνιδιού «μουσικές καρέκλες». Με χαμόγελα και μια μεγάλη αγκαλιά χαιρέτισαν τα μελισσάκια τους ήρωές μας.

Με σύνθημα «άθληση κάθε μέρα, υγεία μια ζωή», ολοκληρώθηκαν οι δράσεις για την φετινή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού!