"Γνωρίζω την κοινότητά μου"

Τα Προνήπια του σχολείου μας πραγματοποίησαν διαδικτυακή συνάντηση με τα Προνήπια του Σχολείου “Δελασάλ” της Αθήνας και ταυτόχρονα παρακολούθησαν εκπαιδευτική ενημέρωση από την οργάνωση iSea, για τη μόλυνση και προστασία των θαλασσών. Σκοπός των δράσεων αυτών είναι τα παιδιά να αισθανθούν ότι είναι μέλη μιας μεγαλύτερης κοινότητας πέρα από τη σχολική μας τάξη και να ενισχυθεί το αίσθημα του παγκόσμιου πολίτη.

Προνήπια 1 και 2


  

5η Σχολή Γονέων | «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση»

Πότε θα πρέπει να αρχίζει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση; Τι περιλαμβάνει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση; Τι είναι η σεξουαλικοποίηση;  Σε όλα αυτά τα ερωτήματα αλλά και σε πολλά άλλα δόθηκαν απαντήσεις στην 5η Σχολή Γονέων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» με θέμα: «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου και συμμετείχαν γονείς και κηδεμόνες μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου «ΔΕΛΑΣΑΛ». Η Σχολή Γονέων εκπαιδεύει τους γονείς, ώστε να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στον σύνθετο και απαιτητικό ρόλο τους, με τελικό στόχο να βελτιώσουν την επικοινωνία μέσα στην οικογένεια.  Η κ. Ιακώβου Δέσποινα, εκπαιδευτικός Ψυχολόγος και ομιλήτρια στην παραπάνω συνάντηση, τόνισε χαρακτηριστικά πως «παραμελώντας τη σεξουαλική αγωγή των παιδιών μας είναι σαν να τους αρνούμαστε γνώσεις και δεξιότητες σε έναν τομέα, ο οποίος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή από πολύ μικρή ηλικία».  Στο τέλος της συνάντησης, τέθηκαν αρκετά ερωτήματα από γονείς / κηδεμόνες και ακολούθησε συζήτηση πάνω στο θέμα.


  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ // Καλοκαιρινή γιορτή Παιδικού Σταθμού

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», για να παρακολουθήσετε την καλοκαιρινή γιορτή του Παιδικού Σταθμού μας, με τίτλο: «Και ύστερα... ήρθαν οι Δεινόσαυροι!»

Να μη λείψει κανείς!

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα» - Ετήσιο Project Νηπιαγωγείου

Την Κυριακή, 17 Απριλίου, στην πανέμορφα στολισμένη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» πραγματοποιήθηκε το ετήσιο εκπαιδευτικό project του Νηπιαγωγείου, με τίτλο «Έχει ο καιρός γυρίσματα: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα». Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», ως αναγνωρισμένο σχολείο της UNESCO, εκπονεί κάθε χρόνο προγράμματα και δράσεις που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές στα προβλήματα και τις συνέπειες που επιφέρει η κλιματική αλλαγή. Οι μαθητές παρουσίασαν όλα όσα έμαθαν για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, είπαν τον καιρό στα αγγλικά και γαλλικά, έδειξαν με περηφάνια τις κατασκευές τους, χόρεψαν με ευφάνταστο τρόπο τις εποχές και έστειλαν το πιο ηχηρό μήνυμα, αυτό της προστασίας του περιβάλλοντος. 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

«Καρέκλες για να κάτσω» - Ετήσιο Project Προνηπίων

Την Κυριακή, 17 Απριλίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» πραγματοποιήθηκε το ετήσιο εκπαιδευτικό project των Προνηπίων, με τίτλο «ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΩ». Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να καταφέρουν να αξιοποιήσουν μία πολύ απλή ιδέα, όπως μία καρέκλα, και να διευρύνουν την ιδέα αυτή, ώστε να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και τις κοινωνικές τους σχέσεις. Οι σχετικές με το project δράσεις ήταν εξ ολοκλήρου βιωματικές και επικοινωνιακές και ενθάρρυναν την επικοινωνία μέσα στην ομάδα. 


  

  

  

  

  

«Στα ίχνη των Δεινοσαύρων» - Ετήσιο Project Παιδικού Σταθμού

Την Κυριακή, 17 Απριλίου, μικροί και μεγάλοι δεινόσαυροι προσγειώθηκαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» και μαζί με τους μαθητές του Παιδικού Σταθμού παρουσίασαν τις δράσεις από το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο: «Στα ίχνη των Δεινοσαύρων». Το ταξίδι μας ξεκίνησε εκατομμύρια χρόνια πριν, στην εποχή των δεινοσαύρων, και οι μικροί μας μαθητές έγιναν τρομεροί ερευνητές. Έμαθαν όλα τα είδη των δεινοσαύρων και πώς να τα διαχωρίσουνε, μελέτησαν τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά και μεταφέρθηκαν στο οικοσύστημά τους.  Πώς έζησαν οι δεινόσαυροι και πώς στα αλήθεια εξαφανίστηκαν; Τα μικρά μας αστεράκια είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τις φυσικές επιστήμες, την ιστορία, την παλαιοντολογία, τη βιολογία και τα μαθηματικά. 

  


  

  

  

  

  

Chasse aux œufs

Οι μικροί μας μαθητές, σας εύχονται Καλό Πάσχα ''Joyeuses Pâques'' με ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού-αβγού ''Chasse aux œufs ''. Σύμφωνα με το έθιμο, οι καμπάνες του Πάσχα άφησαν στην αυλή του σχολείου μας χάρτινα πασχαλινά αβγά και τρέξαμε να βρούμε! Έπειτα τα διακοσμήσαμε στις όμορφες κάρτες που δημιουργήσαμε!

Όλοι μαζί, σας ευχόμαστε Joyeuses Pâques !!!

Νηπιαγωγείο-Παιδικός