"Δεινόσαυροι δίπλα μας..."

Τα Αστεράκια με απίστευτο ενθουσιασμό πλησιάζουν δύο τεράστιους δεινόσαυρους, έναν Τυραννόσαυρο κι έναν Βραχιόσαυρο. Τους αγγίζουν, τους παρατηρούν και με σφουγγάρια και πράσινη τέμπερα τούς χαρίζουν το χρώμα που τους λείπει.

ΠΣ1 και ΠΣ2

  


Αντίο Μάρτη

Τα μελισσάκια αποχαιρετούν τον μήνα Μάρτιο κρεμώντας τα βραχιολάκια τους στα φυτά του λαχανόκηπου του σχολείου. Άραγε τα χελιδόνια θα τα πάρουν στις φωλιές τους;

Παιδικός Σταθμός 3

  

Poisson d'avril

Κάθε χρόνο στο σχολείο μας ακολουθούμε τα ήθη και τα έθιμα της Γαλλίας! 

Έτσι, λοιπόν, όταν υποδεχτήκαμε τον μήνα Απρίλιο (avril) φτιάξαμε μικρά ψαράκια και παίξαμε παιχνίδια στην αυλή αλλά και στην τάξη, κάνοντας πρωταπριλιάτικο αστείο. "Poisson d'avril "

Τμήμα Γαλλικών Νηπιαγωγείου

  

"Πασχαλινές κοτούλες"

Τα Αστεράκια του Παιδικού μας Σταθμού ετοιμάζονται για το Πάσχα, μέσα από πασχαλινές δραστηριότητες. Βουτάνε τα δαχτυλάκια τους σε καφέ, κίτρινες και κόκκινες δαχτυλομπογιές και αφήνουν το αποτύπωμά τους σε χάρτινα πιάτα. Τα πιάτα αυτά μεταμορφώνονται σε κοτούλες. Τι τρώνε όμως οι κοτούλες;

ΠΣ1 και ΠΣ2


Μουσικοί σωλήνες

Με τους μουσικούς σωλήνες μαθαίνουμε τις νότες, παίζουμε ρυθμούς και φτιάχνουμε όμορφες μελωδίες αυτοσχεδιάζοντας.

Μουσική Αγωγή

Προνήπια

  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ // Παρουσίαση Project Παιδικού Σταθμού - Νηπιαγωγείου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Παιδικού Σταθμού - Νηπιαγωγείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση των ετήσιων εκπαιδευτικών Project τους, την Κυριακή, 17 Απριλίου 2022, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου. 

Να είστε όλοι εκεί!

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας

Στο πλαίσιο του project των Νηπίων μας, «Έχει ο καιρός γυρίσματα: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα», εστιάσαμε στην Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας και στην ουσιαστική συμβολή της για την ασφάλεια και την ευημερία της κοινωνίας.

Νήπια 

  

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Στο πλαίσιο της Ομαλής Μετάβασης στο Δημοτικό, τα Νήπια συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της A’ Δημοτικού με θέμα: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Νήπια

  

Les petits monstres

Με αφορμή το ετήσιο project των Προνηπίων, μιλάμε για τα χρώματα του ουράνιου τόξου, παίζουμε παιχνίδια αλλά και χορεύουμε με αυτά! Το μάθημα των γαλλικών γίνεται ένα μαγικό ταξίδι που βοηθά τους μικρούς μας μαθητές να κατανοήσουν τα χρώματα αλλά και τα συναισθήματα. Τα μικρά μας τερατάκια «les petits monstres» μας βοηθούν να τα διαχωρίσουμε και να τα διακρίνουμε. Εσείς, πώς νιώθετε σήμερα;

« Je suis en colère! »

« Je suis heureux ! » 

« Je suis triste ! » 

« J’ai peur ! »

Προνήπια 1 & 2

  

"Ποιήματα για την ισότητα"

Τα προνήπια του σχολείου μας γιόρτασαν την παγκόσμια ημέρα ποίησης και συνέχισαν την ενασχόλησή τους με το θέμα της ισότητας των φύλων, φτιάχνοντας τα δικά τους ποιήματα για το συγκεκριμένο θέμα.

Η ΙΣΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΝΗΠΙΑ 1

Αν έχω δύο παγωτά

θα δώσω ένα από αυτά.

 

Αν έχω πολλές στολές και μπότες

για να είμαστε όλοι ίσοι,

θα μοιραστούμε όλες αυτές

αγόρι και κορίτσι.

 

Ισότητα είναι αγάπη

φροντίδα και χαρά,

να αξίζουμε το ίδιο

κορίτσια, αγόρια και παιδιά.

 

Να μάθουμε όλοι γράμματα

τα παιχνίδια να μην έχουν διαφορά

τα χρώματα να είναι για όλους

αυτό είναι ισότητα παιδιά.

 

Να είμαι ο εαυτός μου

και να μην το κρύβω πουθενά.

Αγόρι ή κορίτσι

δεν έχει διαφορά.

 

Η ΙΣΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΝΗΠΙΑ 2

Τα αγόρια και τα κορίτσια με ομαδική δουλειά,

βοηθάμε ο ένας τον άλλον με αγάπη στην καρδιά!

 

Είτε αγόρι είτε κορίτσι παίζουμε πάντα μαζί.

Είμαστε όλοι καλοί φίλοι, ίσοι και μοναδικοί!

 

Μας αρέσουνε τα ίδια, μοιραζόμαστε πολλά,

Την ισότητα θέλουμε, για να περνάμε όλοι καλά!

Προνήπια 1 και 2

"Rain, rain, go away. Come again another day!"

Το μάθημα των αγγλικών συμμετέχει στο εργαστήριο δεξιοτήτων με θέμα τον κύκλο του νερού και τη βροχή, διεξάγοντας ένα πείραμα STEM. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου «ΔΕΛΑΣΑΛ» φτιάχνουν ένα σύννεφο, παρατηρούν τη βροχή να κυλά και τραγουδούν "Rain, rain, go away. Come again another day"!. 

Τμήμα Αγγλικών Νηπιαγωγείου

  

Τα χαμόγελα δεν έχουν φύλο

Με αφορμή τη συμμετοχή των Προνηπίων του σχολείου μας στο διαγωνισμό Bravo Schools, ασχολούμαστε με το θέμα της ισότητας των φύλων. Παρατηρήσαμε τα χαμόγελά μας, προσπαθώντας να εντοπίσουμε αν ήταν αγοριού ή κοριτσιού. Οι απόψεις ήταν διαφορετικές κι έτσι καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το χαμόγελο, η χαρά και τα υπόλοιπα συναισθήματα δεν έχουν φύλο.

Προνήπια 1 και 2 

  

Παλαιοντολόγοι εν δράσει

Ίχνη, απολιθώματα, άμμος και πετρώματα. Τα αστεράκια πιάνουν τα πινέλα, τους μεγεθυντικούς φακούς και τις αξίνες τους και περισυλλέγουν δεινόσαυρους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τις πέτρες. Θα καταφέρουν, άραγε, να τους σώσουν όλους; 

Παιδικός Σταθμός 1



Η εποχή των παγετώνων

Η εποχή των παγετώνων είναι και πάλι εδώ! Οι δεινόσαυροι παγιδεύτηκαν στους πάγους και τα Αστεράκια καλούνται να τους σώσουν. Με τα νεροπίστολά τους βρέχουν τους πάγους και με τη βοήθεια της θερμότητας του ήλιου ελευθερώνουν τους δεινόσαυρους!

Παιδικός Σταθμός 2


Τα έντομα... Η μέλισσα

Δύο τα μελίσσια στην τάξη μας, νικητής όποιος γεμίσει την κυψέλη του με τα πιο πολλά τουβλάκια- γύρη. 

Παιδικός Σταθμός 3


Δώσε χρώμα στον πλανήτη

Στo πλαίσιo του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, τα παιδιά των προνηπίων μας ασκήθηκαν με παιχνίδια που στόχο είχαν να γνωρίσουν στους μικρούς μας μαθητές τις έννοιες της ανακύκλωσης, της οικολογίας, της φροντίδας για τη φύση και το περιβάλλον. 

Οι ομάδες οργανώθηκαν και οι μικροί μας έτρεξαν να συλλέξουν τα πολύχρωμα κομμάτια που υπήρχαν στο κέντρο της αυλής. Η κάθε ομάδα συναρμολόγησε τα κομμάτια του παζλ τα τοποθέτησε πάνω στην ασπρόμαυρη εικόνα που είχε στη "φωλιά" της. Η ομαδικότητα και η προσπάθεια βοήθησε να τα καταφέρουν και να "δώσουν χρώμα στον πλανήτη"! 

Φυσική Αγωγή

Προνήπια

  

  

"No matter what"

Oι μαθητές του Νηπιαγωγείου διαβάζουν την ιστορία “No matter what” και μαθαίνουν για τις αξίες της ανιδιοτελούς αγάπης και αυτοεκτίμησης. Φτιάχνουν σε puppets τους 2 πρωταγωνιστές τις ιστορίες, τον Small και την Large, παίζουν κουκλοθέατρο και φωνάζουν δυνατά: “ I will love you no matter what!”. 

Τμήμα Αγγλικών

Νήπια