Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον OHE ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας, συζήτησαν, έπαιξαν και γυμνάστηκαν με δράσεις, που στόχο έχουν την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, τη δημιουργία του αισθήματος της αποδοχής και της κατανόησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, τα άτομα με αναπηρία. 

"Το λευκό μπαστούνι"

Με παιγνιώδη και βιωματικό τρόπο οι μικροί μαθητές γνώρισαν πόσο χρήσιμο τεχνικό βοήθημα είναι το λευκό μπαστούνι στα άτομα με τύφλωση. Σημαντικό ώστε να κινηθούν με ελευθερία, ανεξαρτησία, αυτοπεποίθηση και ασφάλεια, στις καθημερινές τους δραστηριότητες. 

Με τις ατομικές τους μάσκες κυκλοφόρησαν μέσα στην πόλη που είχαν δημιουργήσει, αποφεύγοντας τα σταθερά και κινούμενα εμπόδια και τις παγίδες. 

Ένιωσαν τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης στην καθημερινή μετακίνησή τους. 

Στο τέλος, όλοι μαζί φώναξαν στους οδηγούς..."Μην κλείνεις το δρόμο".

    

"Boccia"

Το Boccia αποτελεί Παραολυμπιακό Άθλημα, για αθλητές με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο.

Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες, πήραν στα χέρια τους τα πολύχρωμα μπαλάκια και προσπάθησαν με βολή να φτάσουν κοντά στο λευκό μπαλάκι "jack". Η ομάδα που μπόρεσε να το καταφέρει περισσότερες φορές ήταν και η νικήτρια.

  

Νηπιαγωγείο 

Φυσική Αγωγή