Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου του Κολεγίου μας, στo πλαίσιo του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, μίλησαν έπαιξαν, γυμνάστηκαν, με θεματικό άξονα "Τρώω υγιεινά, γυμνάζομαι συχνά".

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, λοιπόν, η "Κυρά Διατροφή" επισκέφθηκε τον Παιδικό Σταθμό του Κολεγίου μας και ζήτησε την βοήθεια των μικρών μας μαθητών, ώστε να της μεταφέρουν στο σπίτι τα τρόφιμα που είχε μαζί της. Έπρεπε όμως να προσέξουν, να μην κάνουν λάθος το μονοπάτι και βρεθούν στο σπίτι της γειτόνισσας, της "Κακής Διατροφής". Οι μικροί μας τα κατάφεραν περίφημα και έδειξαν ότι γνωρίζουν καλά πόσο πολύτιμο είναι να τρώμε υγιεινά.

Στη συνέχεια η “Κυρά Διατροφή” ήθελε να γνωρίσει και τα μεγάλα μας παιδιά αλλά εκεί σκέφτηκε να τους δυσκολέψει λίγο βάζοντάς τους "εμπόδια" στη διαδρομή. Ένας φωτεινός σηματοδότης εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά τους και ζήτησε να βάλουν στο πράσινο φανάρι τροφές που πρέπει να έχει κάθε μέρα το πιάτο μας. Αφού πέρασαν με επιτυχία τη δοκιμασία, έπρεπε στη συνέχεια να απαντήσουν στα αινίγματα για να μπορέσουν να φτάσουν στο σπίτι της, όπου εκεί θα τους περίμενε μια έκπληξη...Το "μετάλλιο της διατροφής".

Θέλοντας οι μαθητές να ευχαριστήσουν την “Κυρά Διατροφή” για το δώρο τής υποσχέθηκαν ότι η σχολική τσαντούλα τους θα έχει περισσότερα φρούτα και λαχανικά από την επόμενη κιόλας ημέρα!

Φυσική Αγωγή 

Νηπιαγωγείο - Παιδικός Σταθμός