Art Bazaar Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για μία ακόμη χρονιά, η έκθεση ζωγραφικής του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», στην Αίθουσα Allatini - Dassault, του Γαλλικού Ινστιτούτου. Την έκθεση επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, που μαγεύτηκε από τις πρωτότυπες ιδέες των παιδιών, από τη δημιουργικότητά τους, από την αγάπη τους για την τέχνη αλλά και από το πνεύμα προσφοράς στον συνάνθρωπο.

  

Κάθε τάξη επεξεργάστηκε διαφορετική θεματική και, με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές ασχολήθηκαν με το έργο διαφόρων καλλιτεχνών. Τα παιδιά γνώρισαν τα έργα του Ανρί Ματίς, με τις υπέροχες συνθέσεις κολάζ, δοκίμασαν την τεχνοτροπία της χαρακτικής εμπνευσμένοι από το έργο της Γιαγιόι Κουασάμα, άκουσαν για τη θεωρία ψυχρών και θερμών χρωμάτων βασισμένοι στο έργο του Φρανζ Μαρκ και ζωγράφισαν με την ιδιαίτερη τεχνική του Βίνσεντ βαν Γκογκ. Στην πανέμορφη αυτή αίθουσα, ζωντάνεψαν τα έργα του Τζουζέπε Αρτσιμπόλντο, του Βασίλι Καντίνσκι και του Πολ Κλε και ταξίδεψαν όλους τους παρευρισκομένους στον μαγικό κόσμο της ζωγραφικής.

Οι μικροί καλλιτέχνες του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» παρουσίασαν πανέμορφα έργα, τα οποία πουλήθηκαν σε γονείς και φίλους του Κολεγίου. Όλα τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν στο Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Α.ΜΕ.Α «ο Σωτήρ».

  

Η Πρόεδρος του Σωματείου, κ. Ράνια Λιακοπούλου, ευχαρίστησε τους μαθητές και το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» με την παρακάτω δήλωση: 

"Ευχαριστούμε θερμά, εκ μέρους του Δ.Σ. και των ωφελούμενων του φορέα μας, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», για την αξιέπαινη πρωτοβουλία και πρωτίστως τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, οι οποίοι μέσα από τα έργα τους δημιουργούν μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις και δίχως αποκλεισμούς. "