Τον μαρκαδόρο μου κρατώ...

Τα Αστεράκια μαθαίνουν πώς να κρατάνε τον μαρκαδόρο, πώς να τον χρησιμοποιούν και πώς να κλείνουν το καπάκι του. Εξασκούν τον συντονισμό και την παρατηρητικότητά τους, ζωγραφίζοντας πάνω σε χαρτί κουζίνας. Θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τη ζωγραφιά τους χωρίς να σκίσουν ένα τόσο μαλακό χαρτί; Ασφαλώς!

Παιδικός Σταθμός 2

Οι μικροί επιστήμονες ανακαλύπτουν τα ηφαίστεια!

Συζητήσαμε για τα ηφαίστεια. Τι είναι το ηφαίστειο; Τι είναι η έκρηξη ηφαιστείου; Τι είναι η λάβα; Από πού βγαίνει; Γίναμε μικροί επιστήμονες και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε λάβα ηφαιστείου. Πήραμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, γνωρίσαμε τα εργαλεία μας,  συγκεντρώσαμε τα υλικά που χρειαζόμασταν (ξύδι, μαγειρική σόδα και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής), κάναμε τις υποθέσεις μας και τέλος… ώρα για το πείραμα. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, κόκκινη λάβα άρχισε να τρέχει από τους κρατήρες του ηφαιστείου μας! Τέλος, αποτυπώσαμε τα αποτελέσματα του πειράματός μας σε χαρτί!

Προνήπια 1 και 2

  

Μηνύματα αγάπης

Μαζί και από κοινού, γονείς και εκπαιδευτικοί, μπορούμε να καταφέρουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Έπειτα από την τμηματική συνάντηση ενημέρωσης των γονέων, μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μικρούς μας μαθητές! Μηνύματα, γεμάτα αγάπη και ευχές από τους γονείς, γέμισαν τον πίνακα της τάξης μας. Θάρρος, αισιοδοξία και δύναμη για τον δρόμο της μάθησης, πλημμύρισε τις καρδιές των παιδιών.

Νήπια 2


STEM στη φωτοτράπεζα

Η φωτοτράπεζα αποτελεί πλέον την αγαπημένη γωνιά της τάξης μας, δίνοντας καθημερινά ευκαιρίες για μάθηση, διερεύνηση και ανακάλυψη. Χρησιμοποιώντας ποικίλα υλικά προσεγγίζουμε, με παιγνιώδη τρόπο, τον κόσμο των φυσικών επιστημών και των μαθηματικών. 

Νήπια 2

  

  

  

ΜΑΤ!

Αν σου αρέσει να φωνάζεις "Ματ!'' αφού κερδίσεις σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι στρατηγικής, τότε δοκίμασε να μάθεις Σκάκι. Σήμερα το σκάκι χαρακτηρίζεται «βασιλιάς των παιγνιδιών» ως το δυσκολότερο, επιστημονικότερο και ωραιότερο παιχνίδι. Γενικά το σκάκι καλλιεργεί και αναπτύσσει σπουδαία προτερήματα όπως πειθαρχία, διαπαιδαγώγηση της θέλησης και της αντοχής, ανάπτυξη μνημονικού, ετοιμότητα, εξυπνάδα, λογική σκέψη, κ.λπ. ή όπως έλεγαν παλαιότερα λειτουργεί ως «το ακόνισμα του μυαλού».

Όμιλος Σκάκι Νηπιαγωγείου

  

Μαθήματα Τένις

Μέσω των μαθημάτων Τένις δίνουμε  ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και στο να συνεργάζονται και να συνυπάρχουν με παιδιά της ηλικίας τους. Παράλληλα, μέσα από τα μαθήματα αλλά και τα παιχνίδια, αναπτύσσονται οι κινητικές τους δεξιότητες και διαμορφώνονται με τον καλύτερο τρόπο οι ψυχικές τους λειτουργίες.

Club Τένις

“Το πρώτο μου Κύκλωμα”

Γνωρίζω το κύκλωμα μέσω της αγώγιμης πλαστελίνης. Ροή ( +, - ), διακόπτης και λάμπες αποτελούν την αρχή στη Ρομποτική. 

Δημιουργική Ρομποτική 

  

"Ημέρες Ειρήνης"

Τα Αστεράκια του Παιδικού Σταθμού συμμετέχουν στις Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης. Συζητάνε για την αξία της Ειρήνης και τα σύμβολά της. Ένα από αυτά είναι και το περιστέρι. Τα παιδιά σχίζουν χαρτιά εφημερίδας και με αυτά δημιουργούν ένα κολάζ, που αναπαριστά το περιστέρι!

Παιδικός Σταθμός 1 & 2

  

  

"Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης"

Με αφορμή τις λασαλιανές ημέρες ειρήνης, προσεγγίσαμε την έννοια της ειρήνης μέσα από παιγνιώδης δράσεις. Τραγουδήσαμε, διαβάσαμε παραμύθια,συζητήσαμε και παρατηρήσαμε τις αντιθέσεις του πολέμου και της ειρήνης. Παίξαμε σε παραλλαγή το παιχνίδι "Στεριά - Θάλασσα", ως "Ειρήνη-Πόλεμος" και φτιάξαμε ομαδικά το σήμα της ειρήνης, για να το κάνουμε σημαία μας.

Προνήπια 1 και 2

  

"La Paix"

Με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες Ειρήνης, που γιορτάζουν τα λασαλιανά σχολεία όλου του κόσμου, φτιάξαμε όμορφα λευκά περιστέρια και γράψαμε πάνω λέξεις-ευχές στα γαλλικά με τα αγαπημένα μας χρώματα. Έπειτα τα στολίσαμε στην είσοδο του σχολείου μας, ώστε να περάσουμε όλα αυτά τα όμορφα μηνύματα σε όλους τους μικρότερους μαθητές του νηπιαγωγείου και παιδικού σταθμού.

Συγχρόνως, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, πήραμε τις δημιουργίες μας και συμμετείχαμε στο projet: “La Grande Lessive”. Η ιδέα ξεκίνησε το 2006 από τη γαλλίδα καλλιτέχνιδα αλλά και δασκάλα εικαστικών, JOЁLLE GONTHIERS. Η φετινή θεματική έχει τίτλο: "Tous des oiseaux ?"

Bravo les enfants!!!

Προνήπια-Νήπια

Φθινοπωρινά φύλλα

Ένα αεράκι φύσηξε και η τάξη γέμισε με φύλλα. Τα πιάνουμε, τα πετάμε, τα παρατηρούμε και παίζουμε μαζί τους. 

Παιδικός Σταθμός 3

  

Ο «Κώδικας» των Νηπίων | «EU Code Week 2021» στο Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση #DeLaSalleCodeWeekJr, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής και της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού 2021». Οι μαθητές της τάξης των Νηπίων, υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας Πληροφορικής, κ. Αριστέας Νάστου, ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό και τη χρησιμότητα του στην καθημερινή μας ζωή. Στη συνέχεια, μέσω της εφαρμογής CodeMonkeyJr έγραψαν τις πρώτες τους γραμμές κώδικα και βοήθησαν τη μικρή μας μαϊμού να μαζέψει όλες τις μπανάνες και τους θησαυρούς του νησιού! 

Νήπια

  

  

  

Διαλύεται ή όχι;

Με αφορμή την ενασχόληση μας με τον κύκλο του νερού πραγματοποιήσαμε πείραμα για τη διαλυτότητα με αφρό ξυρίσματος και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Δημιουργήσαμε τα σύννεφα με τον αφρό ξυρίσματος και παρατηρήσαμε ότι δεν διαλύεται στο νερό και έπειτα, ρίξαμε σταγόνες νερού (μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής) και παρατηρήσαμε ότι στο νερό μας άρχισε να βρέχει. Το χρώμα έγινε μπλε, άρα συμπεράναμε ότι διαλύεται.

Προνήπια 1 και 2

  

  

Το πολύτιμο νερό συναντά τη Ρομποτική

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για τον κύκλο του νερού, αναπαραστήσαμε με κώδικα την κίνηση του σώματος και το ταξίδι της σταγόνας. Ακόμη, επισκέφθηκε την τάξη μας ένας καινούργιος φίλος! Μα, ποιος είναι; Με τι μοιάζει; Είναι το Bee Bot, η έξυπνη μέλισσα-ρομπότ! Μάθαμε ότι είναι μια πολύ έξυπνη μέλισσα που πηγαίνει ακριβώς όπου της πούμε! Παρατηρήσαμε τα κουμπάκια στην πλάτη της και εξηγήσαμε τον τρόπο που κινείται. Μαζί του το Bee Bot έφερε ένα ταμπλό με εικόνες από τον κύκλο του νερού! Αποφασίσαμε να του μάθουμε πως το νερό της βροχής ξεκινάει και τελειώνει στη θάλασσα. Πειραματιστήκαμε και προγραμματίσαμε το έξυπνο ρομπότ ώστε να περπατήσει επάνω στο ειδικά σχεδιασμένο ταμπλό και να φτάσει στο επόμενο, κάθε φορά, στάδιο! Έτσι, καταφέραμε να σκεφτούμε σωστά με τη χρήση λογικών βημάτων.

Προνήπια 1 και 2

  

  

Η αξία του συγχρονισμού

 Η αξία του συγχρονισμού! Μαθαίνουμε να παίζουμε εύκολα ρυθμικά μοτίβα με τα κρουστά του Orff.

Club μουσική προπαιδείας

"Όταν τα γράμματα και οι αριθμοί μπερδεύτηκαν"

Τα γράμματα και οι αριθμοί έχουν μπερδευτεί. Τα προνήπια, λοιπόν, παρατήρησαν τις καρτέλες και τις έβαλαν στην κατάλληλη ομάδα, ξεχωρίζοντας αν έβλεπαν γράμμα ή αριθμό. Αλήθεια, όμως, τι είναι τα γράμματα και οι αριθμοί; Ποια είναι η χρήση τους; Σε τι μας βοηθούν; Πρώτα από όλα μας βοηθούν να γράφουμε, να διαβάζουμε και να μετράμε!

Προνήπια 1 και 2

  

“Can I see your passport, please?”

The “English Lab” students celebrated The European Day of Languages by making their very own passports! These little travelers are now ready to travel the world and speak different languages! Have a safe trip, everyone!

Club Νηπιαγωγείου

  

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το νηπιαγωγείο του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» γιόρτασε με τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μαθητές την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές των προνηπίων έφτιαξαν την “Polyglot Cateripillar”. Η καινούρια μας φίλη είναι τόσο μοναδική! Μπορεί να μιλήσει και να καταλάβει πάνω από 20 γλώσσες! Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου έφτιαξαν την πολύγλωσση κορδέλα των “hellos”. Έμαθαν πώς να λένε «γεια» σε διαφορετικές γλώσσες και διδάχθηκαν ότι “a different language is a different vision of life”.

Προνήπια & Νήπια

  

Χρωματοπειράματα

Μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς επιστήμονες και με τα βασικά χρώματα, το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε κάνουμε τα πειράματα: "Χρωματιστή βροχή" και «Χρωματιστές ηφαιστειακές εκρήξεις».

Παιδικός Σταθμός 3