Στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού project των Νηπίων, με τίτλο «Αγάπα τον άνθρωπο, γιατί είσαι ΕΣΥ», οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο διεθνές πρόγραμμα του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την υποστήριξη της πρωτοβουλίας Angels, «ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112». Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο εκπαιδεύει τους συμμετέχοντες στην αναγνώριση των τριών πιο σημαντικών συμπτωμάτων του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες τα παιδιά αλλά και ολόκληρη η οικογένεια εκπαιδεύτηκαν στην αναγνώριση αυτών των συμπτωμάτων, ώστε να μπορούν να καλέσουν αμέσως βοήθεια στο 112, αν ποτέ χρειαστεί. Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να διασφαλίσει ότι οι «Υπερήρωες και Υπερηρωίδες» μας θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, δηλαδή να έχουν θετική επιρροή στη ζωή των παιδιών.

Οι μικροί μας ήρωες συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην αποστολή τους και κατάφεραν να συγκεντρώσουν πόντους με κάθε τους δραστηριότητα στην ιστοσελίδα των ΧΟΠΑ ΗΡΩΩΝ, οι οποίοι βοήθησαν το Νηπιαγωγείο του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» να κατακτήσει την τρίτη θέση σε όλη την Ελλάδα. 

Ένα μεγάλο μπράβο στους ΗΡΩΕΣ μας για τη συμμετοχή τους!