Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Μπορεί οι συνθήκες τη φετινή σχολική χρονιά να είναι ιδιαίτερες, ωστόσο εμείς φέραμε λίγη μαγεία στην καθημερινότητά μας, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Παρουσιάσαμε τα αγαπημένα μας παραμύθια και θυμηθήκαμε ότι τα βιβλία μάς χρειάζονται φροντίδα, για να μπορούν να διατηρούν τη μαγεία και τη φαντασία, που έχουν κρυμμένα μέσα τους. 

Προνήπια


Εορτασμός της επετείου του 1821… και ηλεκτρονικά!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπίων, είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν την επέτειο για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης της Ελλάδας και στο μάθημα Πληροφορικής! Έπιασαν, λοιπόν, τα ποντικάκια τους και χρωμάτισαν ελληνικές σημαίες και τσολιαδάκια στον Η/Υ, ενισχύοντας έτσι τη λεπτή κινητικότητα και τιμώντας τους ήρωες του 1821! 

Νήπια 1 & 2

25η Μαρτίου 2021: Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Η επέτειος για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης της Ελλάδας μας από τον τουρκικό ζυγό γιορτάστηκε από τα Προνήπια διαφορετικά, αυτή τη χρονιά. Φτιάξαμε τους δικούς μας τσολιάδες και όρθιοι τραγουδήσαμε τον Εθνικό μας Ύμνο. Έπειτα, κάναμε παρέλαση κρατώντας ψηλά τις σημαίες που δημιουργήσαμε και τιμήσαμε αυτή την τόσο σημαντική για τη χώρα μας ημέρα. Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Προνήπια



  

  

Τιμούμε τους ήρωες του 1821

Τα Νήπια γνωρίζουν τους ένδοξους ήρωες της ελληνικής Επανάστασης με τη βοήθεια του περήφανου Τσολιά και της Αμαλίας. Ταξιδεύουν μέσα από τον υπολογιστή τους 200 χρόνια πριν και τιμούν τους αγωνιστές της πατρίδας μας.

Νήπια 

  

  

Ηλεκτρονικές Αστερο-εκπλήξεις!

Αστεράκια και Αστεροδασκάλες επικοινωνούμε καθημερινά, μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου. Έτσι, βρίσκουμε τρόπο, ακόμα και από μακριά να διασκεδάζουμε όλοι μαζί! Κλόουν και χαρταετοί δεν λείπουν απ' τα παιχνίδια μας, ενώ μας περιμένουν πολλές ακόμα εκπλήξεις!

Αστεράκια

  

  

Αποκριάτικα τηλεμαθήματα!

Διασκεδάζουμε σε αποκριάτικους ρυθμούς! Φορώντας την αγαπημένη μας μάσκα, γνωρίσαμε τα αποκριάτικα έθιμα της χώρας μας και παίξαμε μαθηματικά και γλωσσικά παιχνίδια.

Νήπια

  


Καλή Σαρακοστή!

Τα Νήπια γνωρίζουν το έθιμο της κυρά Σαρακοστής και του χαρταετού, μέσα από τις καθημερινές τους τηλεδιασκέψεις. Οι μικροί μας μαθητές εύχονται σε όλους Καλή Σαρακοστή!

Νήπια