Μαθαίνουμε για τη δύναμη της εικόνας και των βίντεο!

Στο 1ο διαδικτυακό μάθημα Πληροφορικής, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπίων είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη δύναμη της εικόνας και των βίντεο στο internet, μέσω της ψηφιακής ιστορία του «Smartie του Πιγκουίνου», από το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι μικροί μας μαθητές γέλασαν, προβληματίστηκαν, εξέφρασαν τα συναισθήματα και τις απόψεις τους, παρακολουθώντας τις περιπέτειες του «Smartie» και υποσχέθηκαν να ακολουθούν, από εδώ και στο εξής, τις συμβουλές του αγαπημένου «Smartie». 

Νήπια 1 & 2




Ανακαλύπτω το όνομά μου

Μέσα από παιγνιώδεις δράσεις, τα Προνήπια του σχολείου μας ανακάλυψαν το όνομά τους. Έτσι, ψάξαμε το αρχικό γράμμα του κάθε ονόματος, το "ψαρέψαμε" και το στολίσαμε με χρώματα. Έπειτα, ασχοληθήκαμε με την επεξεργασία ολοκλήρου του ονόματός μας. 

Προνήπια 1 και 2

  

   

Τα μανιταράκια

"Ένα πράγμα, πραγματάκι

κάθεται στο χωραφάκι

μ’ ένα μόνο ποδαράκι." 

Τι είναι; Το μανιτάρι!

Τα Αστεράκια φτιάχνουν τα δικά τους μανιταράκια. Με φελλούς και άσπρη τέμπερα κάνουν βούλες πάνω σε κόκκινο χαρτόνι, ενώ με τα πινέλα τους και πράσινη τέμπερα βάφουν τα πιάτα- χορταράκι, στα οποία θα στηριχθούν τα μανιτάρια.

Παιδικός Σταθμός 2

  

  

Η μαγική αστερομπάλα!

Μια πολύχρωμη, φωτεινή αστερομπάλα εμφανίζεται στο κέντρο της παρεούλας μας. Σβήνουμε τα φώτα και ανάβουμε την αστερομπάλα. Τότε, ένα μαγικό παιχνίδι ξεκινά! Τι θα συμβεί αν φωτίσουμε με την μπάλα το πάτωμα, το λευκό χαρτί ή τα ρούχα μας;

Παιδικός Σταθμός 1

  

Ο σκαντζόχοιρος

Τα Μελισσάκια γνωρίζουν τα ζωάκια του δάσους που πέφτουν σε χειμερία νάρκη και χρησιμοποιώντας πηλό και μακαρόνια, φτιάχνουν τα δικά τους σκαντζοχοιράκια.

Παιδικός Σταθμός 3



Επίσκεψη στον κήπο του Δημοτικού Σχολείου

Τα Νήπια 2 επισκεφτήκαμε τον κήπο του Δημοτικού Σχολείου και παρατηρήσαμε από κοντά τα δεντράκια της ελιάς. Παίξαμε μαθηματικά παιχνίδια κόβοντας τόσα φυλλαράκια όσα έλεγε ο αριθμός και μετρήσαμε τα δέντρα του κήπου. Η ομάδα των φωτογράφων έβγαζε φωτογραφίες καθ’ όλη τη διάρκεια και απαθανάτιζε τις όμορφες στιγμές μας στη φύση.

Νήπια 2

  

  

Day of Colors and Nutrition

The “Day of Colors and Nutrition” is back again this year! Starting with November, we celebrated the color red! We put on our red clothes and brought red fruit and vegetables to school. We drew happy faces on them and called them our friends! What a great way for our Nursery students to practice the colors and learn the importance of a healthy diet, especially this year, when staying healthy is so necessary! 


  

Μπισκοτοφωνούλες στη φωτοτράπεζα.

Βρίσκουμε και αντιστοιχίζουμε τα μπισκότα των κεφαλαίων και των πεζών γραμμάτων επάνω στη φωτοτράπεζα.

Νήπια 2

  

Προσεγγίζουμε τη γνώση μέσα από τις Νέες Τεχνολογίες!

Μέσα από κατάλληλες εκπαιδευτικές πλατφόρμες και με τη χρήση του τάμπλετ μαθαίνουμε για τον Κότινο, το έπαθλο του νικητή των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Νήπια 2

  

Λαδάκι υγιεινό που να ψάξω να σε βρω;

Βρίσκουμε τις περιοχές της Ελλάδας όπου παράγουν καλό ελαιόλαδο, και έπειτα, μετράμε και συγκρίνουμε τις αποστάσεις απο την πόλη μας. 

Νήπια 2

Le hibou

Κάθε φορά στο μάθημά μας η αγαπημένη μας κουκουβάγια "le hibou" έρχεται με νέες εκπλήξεις! Τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά και όλα αυτά στα γαλλικά!

On aime notre école et on parle français ! 

Νήπια 1&2

  

  

Αποταμίευση

 Τα Μελισσάκια χρωματίζουν με πινέλο και καφέ τέμπερα τα χάρτινα ποτήρια τους, για να φτιάξουν τον δικό τους κουμπαρά κουκουβάγια. 

Παιδικός Σταθμός 3


"Βρες τον στόχο"

Τα Αστεράκια εξασκούν τον οπτικοκινητικό τους συντονισμό πετώντας χρωματιστές μπαλίτσες Πον-Πον. Θα πετύχουν τον ιστό της αράχνης; Πόση δύναμη θα χρειαστούν; 

Παιδικός Σταθμός 2

  

Little Ghosts

Boo! Halloween season is here and at our Nursery school we are making some spooky but totally friendly little ghosts! Let’s see who will make the scariest one. Are you brave enough to choose trick when these little ghosts appear on your door? 

Παιδικός Σταθμός

  

Ώρα για "χρωματοψάρεμα"!

Τα Αστεράκια γίνονται μικροί ψαράδες και πιάνουν πολύχρωμα ψαράκια, χρησιμοποιώντας ένα καλάμι.  Έπειτα, τα τοποθετούν σε πολύχρωμες θηκούλες, ταξινομώντας τα ανάλογα με το χρώμα.  

Παιδικός Σταθμός 1

    

Happy Halloween!

Halloween has been celebrated for many centuries and has transformed from an ancient Celtic tradition to a fun and spooky holiday. In our Kindergarten school, we celebrated Halloween by playing a Halloween BINGO game. Our students practiced Halloween vocabulary and characters with this BINGO game. The winner had the opportunity to wear the “very scary” Jack O’ Lantern hat for the rest of the day! Happy Halloween to everyone!

Νήπια

  

Ζωγραφίζοντας αλλιώς!

Τα Αστεράκια ταξιδεύουν στη Χρωματοχώρα. Εκεί, βρίσκονται αντιμέτωπα με μία ιδιαίτερη δοκιμασία. Καλούνται να ζωγραφίσουν με πινέλα πάνω σε διαφανή μεμβράνη. Θα καταφέρουν  να χρωματίσουν όλες τις μεμβράνες, που έχουν τυλίξει τα τραπέζια;

ΠΣ1 & ΠΣ2