Τα Φρούτα και λαχανικά του φθινοπώρου!

Σήμερα, τα Νήπια παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Φρούτα και λαχανικά του φθινοπώρου» στους Ιχνηλάτες Ονείρων. Είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φύση, να παίξουν με τα φρούτα και λαχανικά της εποχής, να φυτέψουν σπόρους και λαχανικά, να κατασκευάσουν ένα σκιάχτρο με το όνομα «ο κ.Νυχτερίδας και ο κ.Χαράλαμπος» αντιστοίχως.

Νήπια 1 & 2

  

  

Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης

Στο πλαίσιο του θεσμού αυτού, προσεγγίσαμε, Νήπια 1 και Νήπια 2 ,την έννοια της Ειρήνης, ως αξία για τον άνθρωπο μέσα από έργα Τέχνης, σχετικά βίντεο στο You Tube και ομαδικές εργασίες εικαστικών.

Νήπια 1 & 2


Προετοιμασία για την Εθνική μας γιορτή

Η γιορτής της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει και τα Προνήπια άρχισαν τις προετοιμασίες για τον εορτασμό της. Φτιάξαμε τις σημαίες μας και είμαστε έτοιμοι για την παρέλαση στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου μας! 

Προνήπια 1 & 2

    

Τα Προνήπια επιλέγουν την Ειρήνη!

Με αφορμή τις Διεθνείς Λασαλιανές Ημέρες για την Ειρήνη, συζητήσαμε για την ειρήνη. Αναφερθήκαμε στο σύμβολό της και έπειτα, φανταστήκαμε τι άρωμα, τι μορφή, τι ήχο, τι γεύση και τι συναίσθημα θα μπορούσε να έχει η ειρήνη. Τι είναι ειρήνη σε σχέση με τον εαυτό μας, την οικογένεια, το σχολείο, τον κόσμο;

Αποφασίσαμε και φτιάξαμε το σήμα της ειρήνης σε μεγάλο χαρτόνι, με χαρτοταινία, νερομπογιές και χαρτί γκοφρέ. Πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε το σήμα της ειρήνης, χρησιμοποιώντας χαρτοταινία; Τι αποτέλεσμα υποθέτουμε ότι θα έχουμε; Τέλος, το κρεμάσαμε στον πίνακα της τάξης μας, για να μας θυμίζει την αξία της ειρήνης!

Προνήπια 1 & 2

  

Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης

Όπως τα κομμάτια του παζλ ενώνονται, έτσι και τα Αστεράκια συνεργάζονται αρμονικά και δημιουργούν μια μοναδική κατασκευή για τις Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης!

Παιδικός Σταθμός 1 & 2

  

  

Φθινοπωρινό τοπίο

"Πέφτουν τα φύλλα απ' τα δεντράκια, ήρθαν τα πρώτα τα συννεφάκια, του φθινοπώρου είναι η αρχή...". 

Τα Αστεράκια κολλάνε ξύσματα ξυλομπογιάς στη θέση των φύλλων και φτιάχνουν μοναδικά φθινοπωρινά δεντράκια. 

Παιδικός Σταθμός 2

  

  

Γνωρίζοντας τα φρούτα και λαχανικά του φθινοπώρου

Την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, τα Προνήπια παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Φρούτα και Λαχανικά του Φθινοπώρου" στο Κτήμα ΔΕΔΑ - Ιχνηλάτης Ονείρων. Εκεί, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο δάσος, αναζητώντας τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής, να παίξουν σχετικά κινητικά παιχνίδια αντιστοίχισης και να γίνουν κηπουροί, φυτεύοντας τα δικά τους λαχανικά. Ακόμη, φτιάξανε το δικό τους σκιάχτρο και μία μυρωδάτη σπιτική μαρμελάδα!

Προνήπια 1 & 2

  

  

  

«Φθινοπωρινός περίπατος»

Αφού κάναμε γραμμούλες, ξεκινήσαμε για τον φθινοπωρινό μας περίπατο, κατευθυνόμενοι προς το άλσος «ΔΕΛΑΣΑΛ». Ακολουθούσαμε το μονοπάτι, ενώ παρατηρούσαμε ταυτόχρονα τα διάφορα είδη δέντρων, τα φθινοπωρινά χρώματα των φύλλων, τα αγριοκάστανα, τα βελανίδια, τα μανιτάρια και τις κουφάλες των δέντρων. Γιατί υπάρχουν σημάδια στα δέντρα, καθ’ όλη τη διάρκεια του μονοπατιού; Ακούσαμε το κελάηδισμα των πουλιών, ώσπου φτάσαμε στο πηγάδι! Τι είναι το πηγάδι; Σε τι χρησίμευε τα παλιά χρόνια; Τέλος, μαζέψαμε διάφορα φύλλα, αγριοκάστανα και επιστρέψαμε πολύ χαρούμενοι στην τάξη μας. Εκεί, συζητήσαμε για την εμπειρία μας και αναγνωρίσαμε τους «θησαυρούς» που συναντήσαμε στον περίπατό μας στο δάσος.

Προνήπια

  

A new digital world for De La Salle Kindergarten students

Nowadays, learning foreign languages is a necessity, therefore, new strategies have been developed to make the learning process easier and more enjoyable for all learners. Today’s children are described as “digital natives” replacing the former term “digital immigrants”, since they live a life full of technology. This immersion into technology has influenced their skills and interests in ways significant to education. Adjusting to these new needs and learners’ technological skills, we have decided to incorporate the digital book of the series “Pandy the Panda 2” and “Pandy the Panda 3” by Eli into our lessons. The students are now able to see their favorite characters speak, move and interact with them. This encourages students to learn the new vocabulary more easily and enjoy the lesson due to a wonderful combination of image, sound and text. Our school is keeping up with technology!


«Ο κύκλος του νερού στο Νηπιαγωγείο μας»

Με αφορμή μια ακόμη βροχερή ημέρα, συζητήσαμε για τη βροχή και τον κύκλο του νερού. Από πού έρχεται η βροχή; Γιατί βρέχει; Μήπως συγκρούονται τα σύννεφα και πέφτουν οι σταγόνες; Μήπως είναι κάποιος από πάνω και ρίχνει νερό με κουβάδες; Και πώς βαραίνει το σύννεφο; Από πού έρχονται οι σταγονούλες; Πώς καταλήγουν στα σύννεφα; Έπειτα, πραγματοποιήσαμε σχετικό πείραμα. Βάλαμε σε ένα σκεύος καυτό νερό. Τι είναι οι «καπνοί» που βγαίνουν; Το κλείσαμε με ένα πιάτο. Τι πρόκειται να συμβεί; Μετά από λίγα λεπτά, σηκώσαμε το πιάτο και παρατηρήσαμε τις σταγόνες, που είχαν μαζευτεί πάνω του και άρχισαν να πέφτουν. Έτσι, βιωματικά, κατανοήσαμε, καλύτερα, τον κύκλο του νερού. Τέλος, δημιουργήσαμε το δικό μας έργο τέχνης προσπαθώντας να αποτυπώσουμε τις σταγόνες της βροχής, τραβώντας γραμμές!

Προνήπια 1 & 2

«Δεν φοβάμαι τον σεισμό, να προστατευτώ μπορώ!»

Την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη άσκηση σεισμού του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού μας! Ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και βγήκαμε, με ασφάλεια, στον αύλειο χώρο του σχολείου μας. 

  

Αγαπάμε τα ζώα!

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4/10), περνάμε όλη μας την εβδομάδα, διασκεδάζοντας με παιχνίδια αφιερωμένα στους μικρούς μας φίλους. Παιχνίδια αντιστοίχισης και όμορφες κατασκευούλες πρωταγωνιστούν και τα Αστεράκια μαθαίνουν να φροντίζουν και να αγαπούν τα ζώα!

  

 Με σύνθημα «Αθλούμαι- Μένω Υγιής –Μένω Ασφαλής» οι μικροί μαθητές του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου του Κολεγίου μας γιόρτασαν την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. 

Πραγματοποιήθηκαν δράσεις, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, τηρουμένων των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ αναφορικά με τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των μικρών μας συμμετεχόντων. 




Ταξίδι στη γνώση με αερόστατο!

Στο σχολείο μας είμαστε όλη μια ομάδα. Φτιάχνουμε το αερόστατο, που θα μας ταξιδέψει όλους μαζί στα υπέροχα μέρη της γνώσης.

Νήπια 2

Το όνομά μου!

Πόσες φωνούλες έχει η πιο σημαντική λεξούλα, το όνομά μας; Γράφουμε και μετράμε όλα τα γράμματα, συνθέτουμε έναν πίνακα διπλής εισόδου και συγκρίνουμε ποσότητες. Και πόσες συλλαβές έχει; Γινόμαστε βατραχάκια και πηδάμε τόσα στεφανάκια όσες και οι συλλαβούλες του ονόματός μας. 

Νήπια 2

  

The Little Travelers of our English Lab!

In order to celebrate the European Day of Languages, the English Lab students of our Kindergarten school made these mini passports. Now they are ready to travel all around Europe and speak different languages!

  

  

Ήρωες φτιαγμένοι από... γάντια!

«Τα χέρια δεν χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε», λέει το παραμύθι μας και οι ήρωές του είναι πολύχρωμα χεράκια. Τα αστεράκια φτιάχνουν τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, χρησιμοποιώντας γάντια μιας χρήσεως. Τα χρωματίζουν, προσθέτουν λίγη από τη μαγική τους αστερόσκονη και τα όμορφα χεράκια μας είναι έτοιμα για δράση!