Ο «Ιντερνετούλης»… στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»!

Την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» ως Πρεσβευτής της δράσης: «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020», πραγματοποιήθηκε παρουσίαση για τους μαθητές των Νηπίων και της Α’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, του μουσικού παραμυθιού με τίτλο: «Ο Ιντερνετούλης στην παρέα μας», από τη συγγραφέα κ. Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου.

Πρόκειται για ένα παραμύθι που λειτουργεί ως εργαλείο εκπαίδευσης για τη σωστή χρήση των νέων τεχνολογιών, θέτοντας όρια σε όλους μας, παιδιά και μεγάλους, σχετικά με το πώς οφείλουμε να διαχειριζόμαστε σωστά το Διαδίκτυο. Έτσι, λοιπόν, οι περιπέτειες του αγαπημένου μας «Ιντερνετούλη» και του φίλου του, του Σεβαστιανού, μέσα από τη διαδραστική και πολύ παραστατική αφήγηση της συγγραφέως και τα όμορφα τραγούδια που τη συνόδευαν, κατάφεραν να προβληματίσουν τους μικρότερους μαθητές του σχολείου μας και να τους διδάξουν. Οι μαθητές, μετά το τέλος της αφήγησης και ανταποκρινόμενοι στα κάλεσμα της κ. Τσακίρη Παπαθανασίου, μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους, ενώ ζωγράφισαν τα θετικά και τα αρνητικά του διαδικτύου, σχηματίζοντας τον δικό τους «χάρτη του διαδικτύου». Η δράση ολοκληρώθηκε με τραγούδι και το πιο ηχηρό μήνυμα: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο!»

Το μουσικό αυτό παραμύθι έχει βραβευτεί από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα, υπό την αιγίδα του SAFERINTERNET4KIDS.GR και της Unesco Πειραιώς και Νήσων.
Νήπια