Π, π, πύραυλος...

Το ταξίδι ξεκινά και το μεταφορικό μας μέσο θα μας ταξιδέψει στα αστέρια της γνώσης. Φτιάξαμε τους πυραύλους των ονομάτων μας, μετρήσαμε αντίστροφα και εκτοξευθήκαμε στο διάστημα.
Νήπια 2
 
 

 

Τα χεράκια της φιλίας

Τα προνήπια, βουτώντας τα χεράκια τους στις δαχτυλομπογιές και βάζοντας τη φαντασία τους σε δράση, δημιούργησαν έναν πίνακα ζωγραφικής με θέμα τη φιλία.
Προνήπια 1 & Προνήπια 2

 

Παίζουμε Στατιστική;

Τα παιδιά γράφουν το όνομά τους στον πίνακα, προκειμένου να ξεκινήσουμε το παιχνίδι μας με τα Μαθηματικά, και πιο συγκεκριμένα με τη Στατιστική. Τα παιδιά προτρέπονται να αναζητήσουν το αρχικό γράμμα (τη φωνούλα) κάθε ονόματος και να το καταγράψουν, με κεφαλαία και πεζά σε χαρτί του μέτρου. Στη συνέχεια, καλούνται να μετρήσουν πόσα ονόματα ξεκινούν με το ίδιο φώνημα και να συμπληρώσουν τον κατάλληλο αριθμό (π.χ. Α α 4).
Νήπια 1

 

Η πρώτη μου ζωγραφιά

Τα μελισσάκια φτιάχνουν τις πρώτες τους ζωγραφιές, χρησιμοποιώντας μαρκαδόρο, κιμωλία, ξυλομπογιά, τέμπερα και κηρομπογιά.
Παιδικός Σταθμός 3

Καλωσορίσατε Προνήπια 2019!

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και τα Προνήπια ανέλαβαν δράση! Βούτηξαν τα δαχτυλάκια τους στις μπογιές και συνέθεσαν την πρώτη τους εργασία! Καλή σχολική χρονιά!
Προνήπια 1 & 2

 

Άνω-κάτω

Μπορούμε να παίξουμε όταν η τάξη μας είναι άνω- κάτω; Απολαμβάνουμε το παιχνίδι όταν γύρω μας επικρατεί πανικός; Τα Αστεράκια μαθαίνουν να παίζουν στα παιχνίδια της τάξης του κι έπειτα να τα συμμαζεύουν. Συνεργάζονται, βοηθάνε τους φίλους του και η τάξη είναι και πάλι έτοιμη για παιχνίδι!
Παιδικός Σταθμός 2

 

Γνωριμία με τους συμμαθητές μας!

Ένας μαγικός πύραυλος προσγειώθηκε στον αστεροπίνακά μας, μεταφέροντας ένα αστεράκι και ένα μπαλόνι για τον καθένα! Τα αστεράκια σχηματίζουν έναν μεγάλο κύκλο, το χαμογελαστό μπαλόνι πηγαίνει από χεράκι σε χεράκι και όποιος το κρατάει λέει το όνομά του.
Παιδικός Σταθμός 1

Têtes et Totems

Φτιάχνουμε κεφάλια από πηλό μαθαίνοντας λέξεις στα γαλλικά.
Όμιλος: Εικαστικά en français
 
 

Βάλτε ζώνες... ξεκινάμε!

Άλλοι πηγαίνουμε στο σχολείο με το σχολικό και άλλοι με το αυτοκίνητο. Τα Αστεράκια, όμως, διασκεδάζουν δραματοποιώντας μία βόλτα με το σχολικό λεωφορείο. Αναλαμβάνουν τους ρόλους του οδηγού και των επιβατών και υπό τους ήχους του «Κίτρινου λεωφορείου» της Μαρίζας Κωχ ταξιδεύουν σε όλη την πόλη. 
Παιδικός Σταθμός 2
 

Πάρτι με μπουρμπουλήθρες!

Τα Αστεράκια 1 και  2 παίζουν τις πρώτες μέρες στο σχολείο με τις σαπουνόφουσκες! Διασκεδάζουν και απολαμβάνουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!
Παιδικός Σταθμός 1 & 2

Επιστροφή… στα θρανία! - Αγιασμός 2019-2020

Πραγματοποιήθηκε, και φέτος, ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020 για όλες τις βαθμίδες του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», παρουσία της Γενικής Διεύθυνσης, των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, των Προέδρων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, του Προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων, όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού, μαθητών, αποφοίτων, γονέων και άλλων φίλων της οικογένειας «ΔΕΛΑΣΑΛ».
 


Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος απηύθυνε ενθουσιώδη χαιρετισμό στους μικρούς, αλλά και στους μεγαλύτερους μαθητές του Κολεγίου μας, παραινέσεις στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς των μαθητών μας, ευχές για καλή σταδιοδρομία στους αποφοίτους και μας παρότρυνε όλους να αντλήσουμε δύναμη από τον Θεό, ώστε να ανταποκριθούμε στα καλέσματα και στις προκλήσεις της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους!
 
 
 
 

Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" - Καλή σχολική χρονιά