130 Χρόνια Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" - Εκδήλωση | ΜΜΘ


Το Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" γιορτάζει 130 χρόνια λειτουργίας και εκπαιδευτικής προσφοράς στην πόλη της Θεσσαλονίκης και διοργανώνει, μαζί με τον Σύλλογο Αποφοίτων, μια μουσική επετειακή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής (Μ1), το Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 21.00', στηρίζοντας παράλληλα το σημαντικό έργο του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ. Στο πρώτο μέρος, θα εμφανιστούν η Ορχήστρα των μαθητών και αποφοίτων του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ", η ομάδα μοντέρνου χορού, θεάτρου, παραδοσιακών χορών και η Παιδική Χορωδία. Στο δεύτερο μέρος, θα απολαύσουμε τη μοναδική Άλκηστη Πρωτοψάλτη.
 
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά τη Δευτέρα 5, Νοεμβρίου 2018.
 
Εισιτήρια για τη Συναυλία πωλούνται:
  • από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & Παραλία
  • από τα εκδοτήρια που λειτουργούν στην πλατεία Αριστοτέλους
  • online στην ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης www.tch.gr
  • από τα καταστήματα PUBLIC
  • από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» (μόνο τα εισιτήρια της κεντρικής πλατείας, σειρά 1-6)
Τιμές Εισιτηρίων
Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε τις διαθέσιμες τιμές :
  • Σειρά 1-6,  35,00€
  • Σειρά 7- 28, 30,00€
  • Σειρά 29-32, 20,00€
  • Κεντρικό θεωρείο Σειρά 1-6,  20,00€
  • Κεντρικό θεωρείο Σειρά 7-9,   15,00 €
  • Θεωρείο – αριστερά & δεξιά -  Σειρά 1-9, 15,00 €
  • Εξώστες σειρά Α (θεωρεία 1,2,3,4,9,10,11,12), 20,00€

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» 1888-2018:
130 χρόνια παιδείας και ουσιαστικής εκπαίδευσης
130 χρόνια εξέλιξης και καινοτομίας
130 χρόνια προσφοράς
 
Το 2018 το Κολέγιό μας συμπληρώνει 130 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Όλα αυτά τα χρόνια ακολούθησε τις παιδαγωγικές αρχές και αξίες του ιδρυτή των λασαλιανών σχολείων, Jean-BaptistedeLaSalle. Με αυτές τις πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες, με τη βασική αρχή ότι παιδεία δεν είναι μόνο η εκπαίδευση, με την άοκνη προσπάθεια εκατοντάδων Frères και εκπαιδευτικών, το σχολείο μας, ανεπηρέαστο από πολέμους και ταραχές, παρείχε σταθερά, στην πορεία των χρόνων, ουσιαστική μόρφωση και αγωγή στους χιλιάδες μαθητές του. Το «ΔΕΛΑΣΑΛ» είχε και έχει στόχο να βοηθήσει τους νέους  να αξιοποιήσουν τη γνώση όχι μόνο για το δικό τους καλό, αλλά και για το συλλογικό καλό. Από τα θρανία αυτού του Σχολείου αποφοίτησαν μαθητές που  διέπρεψαν στον χώρο των επιστημών, της τέχνης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής και πολλών άλλων τομέων. Οι απόφοιτοί μας καταξιώνονται στην κοινωνία ως άξιοι επαγγελματίες, κυρίως όμως ως έντιμοι άνθρωποι, με ήθος και ακέραιο χαρακτήρα.
 
Νιώθουμε περήφανοι που είμαστε μέλη της λασαλιανής οικογένειας. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη συγκίνηση που υπηρετούμε και εμείς το ζωντανό αυτό κομμάτι της ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Οι Frères, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι απόφοιτοι, εργαζόμενοι μαζί και από κοινού, δεσμευόμαστε να εξασφαλίσουμε τη συνέχιση της μακραίωνης, επιτυχούς πορείας του Κολεγίου μας. Δεσμευόμαστε να το εξελίσσουμε και να το εκσυγχρονίζουμε συνεχώς, ώστε, πάντα επίκαιρο, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών μας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσει να αποτελεί, για την πόλη μας, κοιτίδα μόρφωσης, αγωγής, πολιτισμού και ήθους.
 
Χρόνια Πολλά!
 
Λίγα Λόγια για τη ΦΛΟΓΑ
 
Ο Σύλλογος ΦΛΟΓΑ των γονιών των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια έχει εξελιχθεί, μέσα από τις οργανωμένες δράσεις του, σε σημαντικό πυλώνα στήριξης για τη λειτουργία των Ογκολογικών Τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και την αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Εθελοντές γονείς, εθελοντές φίλοι, σε μια αρμονική συνεργασία προς όφελος των παιδιών και της κοινωνίας.