Παρουσίαση εκπαιδευτικού Project Προνηπίων | 2016-2017

Την Κυριακή, 2 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στον όμορφο χώρο της Στέγης Πολιτισμού «Λυρικός Μικρός Πλανήτης», η παρουσίαση του εκπαιδευτικού Project των Προνηπίων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», με τίτλο «Ανακαλύπτω το σώμα μου μέσα από την τέχνη».

Μετά τον σύντομο χαιρετισμό της Διευθύντριας του Νηπιαγωγείου κ. Αίγλης Φούντου και των υπεύθυνων Νηπιαγωγών των τμημάτων κ. Ελευθερίας Λαφτσίδη και κ. Λίας Χαραλαμπίδου, τον λόγο πήρε η ιστορικός-ξεναγός κ. Ιωάννα Τρικούκη, η οποία συνεχάρη παιδιά και εκπαιδευτικούς για την εξαιρετική τους προσπάθεια και έκανε μια μικρή διαδραστική εισήγηση, με θέμα τις φιγούρες ανθρώπων στις αρχαίες Κυκλάδες.

Οι μικροί μας μαθητές, σαν μικροί καλλιτέχνες, ξενάγησαν στον χώρο της έκθεσης τους γονείς και τους φίλους τους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το φωτογραφικό υλικό και τις μοναδικές τους δημιουργίες. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και το αγγλικό και γαλλικό τμήμα του Κολεγίου, με προβολή βίντεο αλλά και με δημιουργίες των παιδιών σχετικές με το θέμα του project. Επίσης, γονείς και παιδιά διασκέδασαν μαζί, στις διαδραστικές γωνιές της έκθεσης, παίζοντας με παζλ, επιτραπέζια και παιχνίδια προγραμματισμού με το έξυπνο ρομπότ Bee Bot. Τέλος, οι επισκέπτες απόλαυσαν τις αφηγήσεις των παιδιών με πληροφορίες για τα έργα των ζωγράφων, σκανάροντας τα QR codes, που ήταν αναρτημένα στην έκθεση.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των βραβείων στα παιδιά, τα οποία απέκτησαν δικαίως τον τίτλο του «Ντετέκτιβ της τέχνης».