Φθινοπωρινά παιχνίδια με τα γράμματα

Ξεκινήσαμε κιόλας το παιχνίδι των γραμμάτων, καθώς τα παιδιά έδειξαν από την πρώτη μέρα το ενδιαφέρον τους! Παίξαμε όλοι μαζί το παιχνίδι, που μας έφερε το γράμμα «Ππ». Μέσα στην τάξη μας σκορπίστηκαν χάρτινα φθινοπωρινά φυλλαράκια με γράμματα. Τα παιδιά σχημάτισαν ζευγάρια και το καθένα  από αυτά έπρεπε να βρει από ένα φθινοπωρινό φύλλο με το γράμμα «Ππ» και να το βάψει με τα χρώματα του Φθινοπώρου.

Νήπια 2

Μελισσούλες εν δράσει!

Πρώτες μέρες στο σχολείο και στα Νήπια 2 μαθαίνουμε την αξία της  ομαδικότητας και της συνεργασίας. Όπως οι μελισσούλες συνεργάζονται και δουλεύουν όλες μαζί, έτσι και εμείς φτιάξαμε τις δικές μας μελισσούλες για να στολίσουν την πόρτα της τάξης μας. Το κάθε παιδί έκοψε με το ψαλίδι το σχεδιασμένο χαρτί, χρωμάτισε τη μέλισσα, σχεδίασε τα χαρακτηριστικά της και έγραψε το όνομά του στα φτερά της. Όλες οι μελισσούλες μαζί γύρω από μια κυψέλη θα συνεργάζονται και θα βάζουν τα δυνατά τους για την καλύτερη δουλειά!

Νήπια 2

Το χρώμα μπλε

Τα μελισσάκια έβαλαν τις μπλε σφραγίδες τους στο χέρι και ξεκίνησαν, με τη μαγική μπλε ομπρέλα, ένα ταξίδι στη χώρα του μπλε, όπου όλα είναι μπλε!

Παιδικός Σταθμός 3

Οι Αστερο - Chef

Τα αστεράκια μεταμορφώθηκαν σε μάγειρες. Αρχικά κατασκεύασαν τα καπέλα τους. Στη συνέχεια, ανακάτεψαν αλεύρι, αλάτι, νερό, τέμπερα και χρυσόσκονη και «μαγείρεψαν» το ζυμαράκι - πλαστελίνη τους. Τέλος, του έδωσαν μορφή, πλάθοντάς το σε ποικίλα σχήματα και σχέδια.

Παιδικός Σταθμός 1 & 2

Θαλασσοπαιχνιδίσματα!

Τα μελισσάκια καλωσορίζουν τη νέα σχολική χρονιά με ένα παιχνίδι ψαρέματος και εύχονται σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο!

Παιδικός Σταθμός 3

Η πρώτη αστεροζωγραφιά

Η πρώτη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Τα αστεράκια μαζί με τις αστερο-δασκάλες τους αποφάσισαν, για να γνωριστούν καλύτερα, να φτιάξουν από κοινού την πρώτη τους αστερο-ζωγραφιά. Έτσι, όλα τα αστεράκια μαζί, κάθισαν οκλαδόν γύρω από ένα μεγάλο χαρτί και ζωγράφισε ο καθένας το δικό του αστεράκι.

Παιδικός Σταθμός

Αγιασμός της σχολικής χρονιάς 2015-2016

Πραγματοποιήθηκε, και φέτος, ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016 για όλες τις βαθμίδες του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», παρουσία της Γενικής Διεύθυνσης, των Διευθυντών των μονάδων, όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού, μαθητών, αποφοίτων, γονέων και άλλων φίλων της οικογένειας «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος απηύθυνε ενθουσιώδη χαιρετισμό στους μικρούς, αλλά και στους μεγαλύτερους μαθητές του Κολεγίου μας, παραινέσεις στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς των μαθητών μας και μας παρότρυνε όλους να αντλήσουμε δύναμη από τον Θεό, ώστε να ανταποκριθούμε στα καλέσματα και στις προκλήσεις της νέας σχολικής χρονιάς.

Καλή Σχολική Χρονιά!

Εκ μέρους των Frères, της Διεύθυνσης του Κολεγίου, των Διευθυντών όλων των βαθμίδων, του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, ευχόμαστε, τόσο στους μαθητές όσο και στους Γονείς και Κηδεμόνες τους, καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα.

Η εφημερίδα μας

 
 
Για να διαβάσετε την εφημερίδα μας πατήστε εδώ.