Vacances d' été - «Το μεγάλο μας Τσίρκο»

Η παιδική σκηνή του θερινού προγράμματος του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» “ανέβασε” τη θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας Τσίρκο». Το εμβληματικό αυτό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη αποτελεί σταθμό όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία.

Οι εξήντα ηθοποιοί των “Vacances d' été” παρέδωσαν μαθήματα Ελληνικής ιστορίας μέσα από σατιρικά και δραματικά νούμερα αλλά και τραγούδια. Η παράδοση του μαθήματος δεν ήταν ανιαρή και «δασκαλίστικη». Κύλησε με χιούμορ, με πικρές αλήθειες και με τραγούδια, τα οποία σχολιάζουν και καταγράφουν την ιστορία της Ελλάδας από την Τουρκοκρατία, τον Όθωνα και τους υπόλοιπους κυβερνήτες της ανεξάρτητης Ελλάδας, ως τη Μικρασιατική καταστροφή και τον πόλεμο του ΄40. Ο βασικότερος ήρωας του έργου ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, τον οποίο αλληγορικά ο θεατρικός συγγραφέας τοποθετεί στην επανάσταση της 3ης του Σεπτέμβρη 1843, μέσα από την οποία ο ελληνικός λαός διεκδίκησε Σύνταγμα και καλούσε τους Έλληνες σε νέο ξεσηκωμό.

Θερμά συγχαρητήρια στη θεατρολόγο του Κολεγίου μας, κ. Πέννυ Γραικού, η οποία καθοδήγησε τους μικρούς ηθοποιούς σε μια εξαιρετική ερμηνεία, διευρύνοντας τον ρόλο που μπορεί να έχει το θέατρο όχι μόνο ως μέσο ψυχαγωγίας, αλλά και ως εργαλείο μάθησης και ουσιαστικής παιδείας.

Ευχαριστούμε θερμά και τους αγαπητούς μας γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι άφησαν τις δουλειές τους και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας.

Παρακάτω παραθέτουμε σχόλια για την παράσταση από το «Βιβλίο εντυπώσεων» των “Vacances d' été ”:

«Γνωρίζαμε ότι το εξαιρετικό θεατρικό αυτό έργο του Καμπανέλη σημάδεψε μια εποχή, αλλά δεν περιμέναμε να είναι τόσο διαχρονικό!»

«Εύχομαι να ανεβαίνουν πάντα τέτοιες παραστάσεις και να δημιουργούνται τέτοια θεατρικά έργα που να μας βάζουν να σκεφτόμαστε!»

Μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης, οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν και τα χαμόγελα των παιδιών πολλαπλασιάστηκαν όταν αντίκρισαν έναν ακροβάτη στο σχολείο τους! Και το ταξίδι συνεχίζεται…