Λιλιπούτειοι Παραμυθάδες στο ραδιόφωνο

Το Νηπιαγωγείο μας έλαβε μέρος, με μεγάλη επιτυχία, στην καινοτόμα δράση ραδιοφωνικής εκπομπής αφήγησης παραμυθιών, με τίτλο «Λιλιπούτειοι Παραμυθάδες στο ραδιόφωνο», την οποία εγκαινίασε φέτος η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο European School Radio.
Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο, Εuropean School Radio, είναι μια πρωτότυπη δράση η οποία εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία, που θέλει τον μαθητή να βλέπει το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης. Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο προβάλλει τις ιδέες, τις δημιουργίες, τις ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας και τις συνδέει με το σήμερα.
Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, τα παιδιά μας βελτίωσαν και εμπλούτισαν τον προφορικό τους λόγο, ενθαρρύνθηκαν στο να αφηγούνται ένα παραμύθι και απόλαυσαν τη διαδικασία της διήγησης, ενισχύοντας ταυτόχρονα την αυτοεκτίμησή τους. Κάθε τμήμα επέλεξε ένα παραμύθι, το οποίο ανέλυσε, επεξεργάστηκε λογοτεχνικά και προσέγγισε βιωματικά. Έπειτα, το κάθε παιδί αφηγήθηκε ένα κομμάτι της ιστορίας, το οποίο και ηχογραφήθηκε.
Έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τους μικρούς μας αφηγητές στους παρακάτω συνδέσμους αλλά και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://esradio.mysch.gr , από την οποία θα μεταδοθεί η ραδιοφωνική εκπομπή.
Καλή σας ακρόαση!