«Από την αρχαία Ελλάδα... στο Le Petit la Salle»

Το Σάββατο, 25 Απριλίου 2015, στις 18.00’ μ.μ. πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στον όμορφο χώρο της Γκαλερί Ρω, η παρουσίαση του εκπαιδευτικού Project των Προνηπίων του Νηπιαγωγείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», με τίτλο «Από την αρχαία Ελλάδα... στο Le Petite La Salle».

Έπειτα από έναν σύντομο χαιρετισμό της Διευθύντριας του Νηπιαγωγείου κ. Αίγλης Φούντου και των υπεύθυνων Νηπιαγωγών των τμημάτων κ. Ελευθερίας Λαφτσίδη και κ. Λίας Χαραλαμπίδου, πραγματοποιήθηκε προβολή βίντεο με αφηγήσεις των ίδιων των παιδιών για όλα όσα ανακάλυψαν και έμαθαν κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Δρ. Νικόλαος Παππάς, Αρχαιολόγος του ΥΠ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., ο οποίος συνεχάρη παιδιά και εκπαιδευτικούς για την εξαιρετική τους προσπάθεια, παραχώρησε συνέντευξη στα παιδιά και διηγήθηκε τον αρχαιοελληνικό μύθο της υφάντρας αράχνης. Κορύφωση της εκδήλωσης αποτέλεσε η βιωματική ανασκαφή, η οποία πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της οδού Ρωμανού, με θέα τον Λευκό Πύργο.

Οι μικροί μας φίλοι, σαν άλλοι αρχαιολόγοι, ξενάγησαν τους γονείς τους στον χώρο της έκθεσης, όπου θαύμασαν το φωτογραφικό υλικό και τις μοναδικές τους δημιουργίες. Ακόμη, διασκέδασαν μαζί τους στις διαδραστικές γωνιές της έκθεσης, παίζοντας με παζλ αγγείων, παιχνίδια προγραμματισμού με το έξυπνο ρομπότ Bee Bot, με τη δίκαιη κούπα του Πυθαγόρα και, φυσικά, τη γωνιά μεταμφίεσης, με θέμα την αρχαία ελληνική ενδυμασία.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παράδοση των βραβείων από τις Νηπιαγωγούς στα παιδιά, τα οποία απέκτησαν δικαίως τον τίτλο του «Μικρού Αρχαιολόγου».