"Parents’ talks" - Διαδραστικές ομάδες γονέων

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες μελέτες στον χώρο της ψυχολογίας εξερευνούν τις ποικίλες αλλαγές οι οποίες συμβαίνουν με τον ερχομό ενός παιδιού στη ζωή της μητέρας, του πατέρα καθώς και των λοιπών μελών της οικογένειας. Οι μελέτες αυτές επισημαίνουν πως, τόσο οι εμπειρίες όσο και η σχέση μεταξύ του παιδιού και του γονέα αποτελούν τα θεμέλια για την ενήλικη ζωή του πρώτου, προβάλλοντας τη σημασία της παροχής μιας σταθερής, θετικής και γεμάτης αγάπη φροντίδας στα παιδιά μας.
Το Νηπιαγωγείο και ο Παιδικός Σταθμός «ΔΕΛΑΣΑΛ», πάντα πρωτοπόροι και κοντά στις σύγχρονες ανάγκες των γονέων, θα συνεργαστούν για τρίτη συνεχή σχολική χρονιά με την ομάδα «Parents’ talks», οργανώνοντας και φιλοξενώντας τις δράσεις στους χώρους του σχολείου.
Το «Parents’ talks» σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Δρ. Κρίστη Πόππη, (PhD, MSc(merit), BSc, Παιδοψυχολόγος, Εξωτερική συνεργάτης της Parent InfantClinic of London και American College of Thessaloniki) και την κ. Ιωάννα Κόπτση (BPS – HCPCreg., Διπλωματούχος Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας, BA(Hons), PGDip, PGCert, ΜSc, Επιστημονική Συνεργάτις Α.Π.Θ.-Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου) και αποτελεί ένα δομημένο πρόγραμμα συναντήσεων, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε νέους γονείς να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τόσο τους ίδιους όσο και τα παιδιά τους. Σκοπός των συναντήσεων είναι η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η θετική εξέλιξη του παιδιού και η βελτίωση της δυναμικής τής οικογένειας.
Μέσα από τη λειτουργία των διαδραστικών ομάδων, σε ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον, οι γονείς θα μάθουν νέους τρόπους επικοινωνίας με το παιδί τους, θα εκφράσουν και θα μοιραστούν τις απορίες και τις απόψεις τους. Συνδυάζοντας δημιουργικές δραστηριότητες, τη διέγερση της φαντασίας, τα παραμύθια και τη συζήτηση, θα ασχοληθούμε με καθημερινά θέματα, όπως ο ύπνος, το φαγητό, το παιχνίδι και η συμπεριφορά.
Επιθυμία μας είναι να στηρίξουμε όλους τους γονείς στη διαδρομή προς την ωρίμανση του νέου τους ρόλου και να συμβάλλουμε στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, έτσι ώστε να «πλάσουμε την οικογένεια δημιουργικά και αποτελεσματικά».

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε τη θεματολογία και τη δομή των συναντήσεων, καθώς και τη δήλωση συμμετοχής.
 
Ο κύκλος συναντήσεων «Parents’ talks» απευθύνεται, όχι μόνο στους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας, αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα της πόλης μας.
 
Το κόστος συμμετοχής για μεμονωμένες συναντήσεις στο «Parents’ talks» ανέρχεται στα 10€, ανά συνάντηση, ενώ για ολόκληρο τον κύκλο συναντήσεων στα 60€, με δυνατότητα αποπληρωμής σε δύο δόσεις.
 
Παρακαλούμε οι δηλώσεις συμμετοχής να αποσταλούν στη Γραμματεία του Νηπιαγωγείου και Παιδικού Σταθμού «ΔΕΛΑΣΑΛ», μέχρι την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων, δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Αίγλη Φούντου, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού.
Θα είναι χαρά μας να σας υποδεχτούμε στο «Parents’ talks»!
 Με εκτίμηση
 Από τη Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου
και του Παιδικού Σταθμού
Σύνδεσμοι:
Πρόγραμμα Συναντήσεων
Δήλωση Συμμετοχής
(Για αποθήκευση των αρχείων κάντε δεξί κλικ πάνω στους συνδέσμους και επιλέξτε "Αποθήκευση συνδέσμου ως.." )
Τη Δήλωση Συμμετοχής μπορείτε να τη στείλετε και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: preschool@delasalle.gr