Η αμυγδαλιά

Με αφορμή το ποίημα «Νεράιδα του Χειμώνα», ασχοληθήκαμε με εργασίες που αναφέρονται στην αμυγδαλιά και τα παιδιά επεξεργάστηκαν το ποίημα με τις σχετικές εικονογραφημένες καρτέλες. Συζητήσαμε για το πότε ανθίζει η αμυγδαλιά, τι μήνυμα μας φέρνει, πως αισθανόμαστε όταν βλέπουμε μια ανθισμένη αμυγδαλιά και, επίσης, για το αν γνωρίζουμε άλλα δέντρα που μας δίνουν καρπούς όπως η αμυγδαλιά.

Τα παιδιά ζωγράφισαν ελεύθερα με αφορμή το ποίημα και κατασκεύασαν καδράκια με την τεχνική της στάμπας. Ακούμπησαν το δείκτη τους σε κίτρινη δαχτυλομπογιά και στη συνέχεια τύπωσαν σε μαύρο κάνσον χαρτόνι φτιάχνοντας τη γύρη του λουλουδιού, ενώ για τα πέταλα επανέλαβαν χρησιμοποιώντας ροζ χρώμα. Στόχος της εργασίας αυτής είναι να πειραματιστούν τα παιδιά με διάφορα υλικά και χρώματα, να μάθουν τεχνικές και να τις εφαρμόσουν ζωγραφίζοντας.

Η ενότητα αυτή έκλεισε με μυθολογία «Φυλλίς, η όμορφη αμυγδαλιά». Ο μύθος χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή και έμπνευση για τη δημιουργία μιας ομαδικής εργασίας μικτής τεχνικής. Στόχος ήταν, μέσα από μύθους, να κατανοούν τα γεγονότα, να αναγνωρίζουν τους ήρωες και τα επακόλουθα των πράξεών τους.

132136

141144

146149

Μαριάννα Νικηφόρου
Υπεύθυνη του Club Εικαστικής Έκφρασης