Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού ιδρύθηκε το 2002, στο τέλος του δεύτερου χρόνου λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου.

Κύριος σκοπός του συλλόγου είναι η συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων στη λειτουργία του σχολείου, για τη διαμόρφωση όσο το δυνατόν καλύτερων όρων και συνθηκών αγωγής, μόρφωσης, διαβίωσης και γενικά ανάπτυξης της προσωπικότητας των μαθητών στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας.

Επιπρόσθετα, ο σύλλογος σκοπό έχει να αναπτύξει και να καλλιεργήσει σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των γονέων και κηδεμόνων, τόσο με τη διοίκηση και το διδακτικό προσωπικό του κολλεγίου, αλλά και να προάγει τις σχέσεις μεταξύ των μελών του προς όφελός τους.

Ο σύλλογος χρησιμοποιεί κάθε πρόσφορο μέσο για την επίτευξη των σκοπών του, όπως οργάνωση συγκεντρώσεων, συζητήσεων, ομιλιών, χορηγίες, διοργάνωση εκδηλώσεων και συνεργασία με άλλους συλλόγους.

Μερικές από τις τακτικές δραστηριότητες του συλλόγου κάθε χρόνο είναι η συμμετοχή στο χριστουγεννιάτικο Bazaar, η χορηγία στη συμμετοχή του σχολείου στο διεθνές forum του Πανεπιστημίου Harvard, η χορηγία στην τελετή αποφοίτησης της έκτης τάξης, η διοργάνωση ομιλιών. Επίσης τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος διοργανώνει τις αποκριάτικες γιορτές στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Ακόμη, κάποιες από τις σημαντικότερες έκτακτες χορηγίες του συλλόγου τα τελευταία χρόνια ήταν η αναβάθμιση του εργαστηρίου υπολογιστών του σχολείου με τη δωρεά 15 υπολογιστών, η δημιουργία μόνιμης βιβλιοθήκης για το δημοτικό με τη δωρεά 320 βιβλίων και η δωρεά ενός διαδραστικού πίνακα.

Ο σύλλογός μας έχει πάντα ανάγκη από ανανέωση, καθώς καθένας από μας έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό με βάση την εμπειρία, την ειδικότητα και την προσωπικότητά του. Γι αυτό η συμμετοχή στο σύλλογο όσο το δυνατόν περισσότερων και διαφορετικών ανθρώπων από μας βοηθάει στο να εμπλουτίζουμε τις δράσεις μας με νέες ιδέες.

Ο σύλλογος την τελευταία χρονιά προσπαθεί να καθιερώσει τακτικότερες και μαζικότερες συναντήσεις, ώστε από την ανταλλαγή απόψεων σε χαλαρότερο κλίμα να προκύψουν ιδέες για δράσεις κοινού ενδιαφέροντος. Έτσι από την πρώτη μας συνάντηση στο καφέ του σχολείου έχει δρομολογηθεί η δημιουργία τράπεζας αίματος με προοπτική τη συμμετοχή όλων των συνιστωσών του σχολείου γονείς, μαθητές, διδάσκοντες, απόφοιτοι και η δημιουργία μιας θεατρικής ομάδας κατ’ αρχήν από γονείς.

Η επόμενη συνάντησή μας έχει προσδιοριστεί για την Κυριακή στις 4/3/2012 στις 11:30 π.μ. στον ίδιο χώρο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Νηπιαγωγείου - Δημοτικού