ProjectΚάνοντας μια βουτιά στο χρώμα, με μόνο σου σύντροφο την παλέτα, το πινέλο και την φαντασία σου, μπορείς να κάνεις το πιο συναρπαστικό ταξίδι. Το ταξίδι στο πολύχρωμο παραμύθι της ζωής. Άλλοτε με μουντά χρώματα και μελαγχολική διάθεση. Άλλοτε με παστέλ σαν να ακροβατείς σ’ ένα αφράτο όνειρο. Κι άλλοτε με μια πανδαισία χρωμάτων, κάτι σαν μια χαρούμενη γιορτή! Γιατί αυτό είναι η τέχνη. Ένα παραμύθι που μπλέκει την φαντασία με την ζωή. Που συγκεντρώνει εικόνες, εμπειρίες κι ερεθίσματα από τον πραγματικό κόσμο, πασπαλίζοντάς τα με σκέψεις και συναισθήματα, όνειρα και προσδοκίες. Δίχως τα όνειρα, η ζωή μας θα ήταν μια άχρωμη, μονότονη γραμμή. Και αυτό δεν είναι η προσδοκία που έχουμε για τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας θέλουμε να αιχμαλωτίσουν μέσα τους για πάντα το παραμύθι, το όνειρο και το παιχνίδι, μέχρι να γίνουν παππούδες με ασημένια μαλλιά!

Αυτός είναι και ο στόχος του φετινού project στα Νήπια 2, η γνωριμία με έργα μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Καραβάτζιο, ο Σεζάν, ο Γουόρχολ, ο Μιρό. Η εξοικείωση με την φιλοσοφία της Εικαστικής Τέχνης, που είναι το μπλέξιμο του υπαρκτού με το επιθυμητό. Του πραγματικού με το όνειρο. Η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών, σε έναν συνδυασμό της εικαστικής και της μουσικής τέχνης. Η απελευθέρωση των σκέψεων και των συναισθημάτων με την μορφή μιας δημιουργικής έκφρασης. Μα πάνω απ’ όλα, η διασκέδαση, το χαμόγελο και το παιχνίδισμα ανάμεσα στα χρώματα και τα όνειρα!

Από αυτά τα όνειρα κόψαμε κάποια γενναιόδωρα κομμάτια, για να τα μοιραστούμε μαζί σας, μήπως και καταφέρουμε να σας πείσουμε να μας συντροφεύσετε στο πολύχρωμο ταξίδι μας! Με μια έκθεση των εικαστικών έργων των παιδιών την Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011 στο ξενοδοχείο “The Met” (26η Οκτωβρίου, 48).