Εγκαταστάσεις

Το Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ", από το 1888,
υπηρετεί τους νέους και νέες αυτής της πόλης, σε όλους τους τομείς.
 
01 02
03 06 
 05 04
 
Σ’ ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, οι νέες, σύγχρονες, ελκυστικές και μοναδικές αρχιτεκτονικά εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου μας κερδίζουν μικρούς και μεγάλους.

Το νέο μας Νηπιαγωγείο έχει 7 μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας, 1 πολυδύναμη αίθουσα, κουζίνα – εστιατόριο, νοσηλευτήριο και μία πολύ μεγάλη εσωτερική αυλή (αίθριο) για να αυλίζονται με ασφάλεια τα παιδιά.
Αθλητικές Εγκαταστάσεις
 
Το Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" στοχεύοντας, εκτός από τη μόρφωση και την αγωγή, στη σωστή ανάπτυξη του σώματος και την εμφύσηση των Ολυμπιακών ιδεωδών, έχει σε εξέλιξη ένα επενδυτικό πρόγραμμα αθλητικών εγκαταστάσεων. Έτσι, έχει δημιουργήσει δύο κλειστά γήπεδα μπάσκετ/βόλεϊ, κλειστό γυμναστήριο ενόργανης γυμναστικής, δύο ανοικτά γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, δύο ανοικτά γήπεδα μπάσκετ/βόλεϊ, δύο γήπεδα μίνι βόλεϊ και ένα γήπεδο μίνι μπάσκετ. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων με όλες τις βοηθητικές αίθουσες (αίθουσα βαρών, αποδυτήρια, αίθουσα προπονητών κ.ά.) έτσι ώστε οι μαθητές μας να έχουν μια ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών στον τομέα του αθλητισμού.
 
03  01


Βιβλιοθήκη
 
Στο σχολείο μας λειτουργεί μια πλούσια Βιβλιοθήκη 6.500 τίτλων, με σύγχρονη μηχανοργάνωση. Ο χώρος είναι πλήρως εξοπλισμένος για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών μας που μπορούν είτε να τον χρησιμοποιούν ως αναγνωστήριο, είτε να δανείζονται τα βιβλία που τους ενδιαφέρουν. Παράλληλα, η βιβλιοθήκη μας αξιοποιείται συχνά ως χώρος που φιλοξενεί εκθέσεις βιβλίων.
 
002  001


Αίθουσα Εκδηλώσεων
 
Μετά την έναρξη λειτουργίας της Αίθουσας Εκδηλώσεων (400 ατόμων), το «ΔΕΛΑΣΑΛ» κάνει αισθητή την παρουσία του στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Με την πρόσφατη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς το Κολέγιο, ολοκληρώνονται οι βοηθητικοί χώροι και ο εξοπλισμός της αίθουσας.
 
aithekd


Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
 
Στις 31 Οκτωβρίου 2004 εγκαινιάστηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Ορφανό το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ελληνογαλλικού Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης. Είναι το πρώτο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που λειτουργεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης και μάλιστα στα πλαίσια ενός μεγάλου και ιστορικού σχολικού συγκροτήματος όπως είναι το "ΔΕΛΑΣΑΛ".
 
gen2[1]  gen[1]