Φθινόπωρο!

Ένα φθινοπωρινό αεράκι γέμισε την τάξη μας με φύλλα και εμείς ξεκινάμε ένα ξέφρενο παιχνίδι μαζί τους.
Παιδικός Σταθμός 3

 

Ενζυμάκια «κρα» και «σι»

Με έναυσμα την παρατήρηση του μούστου στα ποτήρια, συζητάμε με τα παιδιά για τη ζύμωση και τα ενζυμάκια του μούστου «κρα» και «σι». Κατόπιν τα παιδιά κρεμούν τις αντίστοιχες καρτέλες και χορεύουν στον ρυθμό του βρασμού. Όταν χορέψουν ζευγαρωτά τα ενζυμάκια «κρα» και «σι» μας δίνουν το κρασί!
Νήπια 1

 

 

Όμιλος Ρομποτικής Νηπιαγωγείου

Το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της ρομποτικής, για τους μικρούς μας επιστήμονες, έχει αρχίσει. Οι μικροί μας επιστήμονες έμαθαν για την εκπαιδευτική ρομποτική και τα ρομπότ, τι είναι, πόσα και γιατί υπάρχουν. Στη συνέχεια, έφτιαξαν τα πρώτα τους ρομποτικά αυτοκίνητα!
 
 

 

Γιατί βρέχει;

Τα Προνήπια έμαθαν για τη βροχή και τον κύκλο του νερού. Από πού έρχεται η βροχή; Γιατί βρέχει; Μήπως συγκρούονται τα σύννεφα και πέφτουν οι σταγόνες; Μήπως είναι κάποιος από πάνω και ρίχνει νερό με κουβάδες; Και πώς βαραίνει το σύννεφο; Από πού έρχονται οι σταγονούλες; Πώς καταλήγουν στα σύννεφα;
Προνήπια 1 & 2
 
 

Φυσικές επιστήμες

Παρατηρούμε τους εν δυνάμει γεωπόνους στο πάτημα των σταφυλιών.
Νήπια 1
 

Γιορτή σταφυλιού

Γιορτάζουμε το σταφύλι και γνωρίζουμε, γευόμαστε και τραγουδάμε τις ρώγες του και τα παράγωγά του (μουστοκούλουρα, μουσταλευριά).
Νήπια 1

 

Υπογράφω τη ζωγραφική μου

Οι εκπαιδευτικές διαδικασίες γραφής και ανάγνωσης με θεματολογία «Μαθαίνω το όνομά μου» οδηγούν τα παιδιά σε χαρτί του μέτρου, όπου χωρισμένα σε ομάδες, εκφράζονται με ζωγραφική και υπογράφουν με το πρώτο θεμελιώδες κείμενο που αναγνωρίζουν, το όνομά τους.
Νήπια 1