Η Γαλλία ταξιδεύει... στο Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ"

Το Τμήμα Γαλλικών Σπουδών του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" συνεχίζει, για 4η συνεχή χρονιά, τη συνεργασία του με την Ανώτερη Παιδαγωγική Ακαδημία της Λυών. Τέσσερις μεταπτυχιακοί φοιτητές της Ακαδημίας επισκέπτονται το Κολέγιό μας και, για περίπου τέσσερις εβδομάδες, παρατηρούν την εκπαιδευτική διαδικασία και συμμετέχουν ενεργά στην παραγωγή και υλοποίηση δραστηριοτήτων προφορικού λόγου. Το πρόγραμμα mentoring περιλαμβάνει και ateliers γαλλικού πολιτισμού για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού του Κολεγίου μας. Οι μαθητές μας επωφελούνται από την επαφή τους με Γάλλους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τους μυούν στον γαλλικό πολιτισμό, στη γαλλική κουλτούρα και φυσικά στον πλούτο και την ομορφιά της γαλλικής γλώσσας.
 


Ο Ταχυδρόμος

Η δραματοποίηση του "ταχυδρόμου" αποτελεί μία ακόμη δραστηριότητα, η οποία, μέσα από τα γράμματα και τη γραφή, τη φαντασία και την έκφραση, μάς ταξιδεύει στα μονοπάτια της δημιουργικής γραφής.
Νήπια 1

 

Αποκριάτικο πάρτι

Η επτά Νανούλες και η Χιονάτη υποδέχονται τις πριγκίπισσες, τους υπερ-ήρωες και κάθε λογής μασκαρά σε ένα αποκριάτικο πάρτι που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί. Αποκριάτικα τραγούδια, χορός σερπαντίνας και γέλια ξεχύνονται στους χώρους του Παιδικού Σταθμού και όλοι μαζί σας ευχόμαστε «Καλή Αποκριά!».
Παιδικός Σταθμός
 
 

Αποκριάτικο γλέντι

Παιδιά! Ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Φορώ την αγαπημένη μου μάσκα και μπαίνω στον χορό, γλέντι, μουσική και διασκέδαση πολλή. Κι όπως κάθε γλέντι συνοδεύεται με πολύ φαγητό, με τα εδέσματα που έφεραν τα παιδιά στο σχολείο. Μέσα στο πλαίσιο των Φιλανθρωπικών δράσεων του Κολεγίου μας, το περισσευούμενο φαγητό παραδόθηκε στη μη κερδοσκοπική οργάνωση "Μπορούμε", που έχει ως στόχο τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα.
Νήπια & Προνήπια
 
 

 

 

Τρώγοντας υγιεινά

Τα Αστεράκια μαθαίνουν για την υγιεινή διατροφή, μέσα από το εκπαιδευτικό τους project, με τίτλο «Τρώγοντας υγιεινά». Έχοντας ως στόχο την προώθησή της, ένα καφάσι με υφασμάτινα τρόφιμα και ένα παραμύθι ταξιδεύει από σπίτι σε σπίτι. Επιπλέον, η διατροφολόγος κ. Αυγούστα Κυριακοπούλου επισκέπτεται το σχολείο μας και μας μιλά για τη διατροφική πυραμίδα και τις αξίες των τροφών και του κάθε γεύματος.
Παιδικός Σταθμός 1 & 2
 
 

 

Κατασκευάζουμε γραμματάκια με το σώμα μας!

Βρίσκουμε την καρτέλα με το γράμμα μας, βάζουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας, φοράμε το πιο ζεστό μας χαμόγελο και γινόμαστε εμείς τα γράμματα του αλφάβητου!
Νήπια 2

 

Κυνηγοί γραμμάτων εν δράσει!

Τα πεζά γραμματάκια βγήκαν στην αυλή του σχολείου μας και κρύφτηκαν στα παιχνίδια μας! Ποιος θα καταφέρει να γίνει ο γρηγορότερος κυνηγός; Ποιος θα βρει το σωστό πεζό γραμματάκι του;
Νήπια 2