Επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο

Τα αστεράκια φόρεσαν τα μπουφάν τους και επιβιβάστηκαν στα σχολικά λεωφορεία. Κατευθύνθηκαν προς το Ολυμπιακό Μουσείο, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υγιεινή Διατροφή και Εργαστήρι Μαγειρικής». Εκεί, γνώρισαν τη διατροφική πυραμίδα με έναν παιγνιώδη τρόπο και μαγείρεψαν μια υγιεινή πίτσα. Έμαθαν την αξία όλων των γευμάτων και υιοθέτησαν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, θέτοντας τα θεμέλια για καλή υγεία και δυνατό σώμα.
Παιδικός Σταθμός 1 & 2
 
 

 

Το ρύζι αλλιώς...

Τα Αστεράκια απολαμβάνουν τη χαρά ενός αισθητηριακού παιχνιδιού - sensory play με ρύζι. Αγγίζουν το ρύζι, το απλώνουν, κάνουν βουνά με αυτό, πιτούλες, φατσούλες και ό,τι άλλο μπορούν να φανταστούν!
Παιδικός Σταθμός 2

 

Η καλή μας αγελάδα

Τα Αστεράκια μαθαίνουν για το γάλα και από που και την προέλευσή του. Προσεγγίζουμε βιωματικά τη νέα γνώση και το άρμεγμα ξεκινά στις αγελάδες της τάξης μας! Πόσο γάλα θα συγκεντρώσουμε;
Παιδικός Σταθμός 2

 

Πασχαλινά αβγά

Ρίχνουμε σταγόνες από χρώματα πάνω σε ένα χαρτόνι. Έπειτα, καλύπτουμε το χαρτόνι με διάφανη μεμβράνη. Πατάμε πάνω στις σταγόνες με τα δαχτυλάκια μας και παρατηρούμε πώς απλώνεται το χρώμα, χωρίς να βάφονται τα δάχτυλά μας. Μόλις στεγνώσει, φτιάχνουμε με αυτό πασχαλινά αβγουλάκια και τα βάζουμε στο καλάθι μας.
Παιδικός Σταθμός 2

 

Παιχνίδι με τις συλλαβές!

Σχηματίζουμε συλλαβές με πατουσάκια στην αυλή του σχολείου μας!
Νήπια 2

   

Ο πίνακας και η ιστορία του

Μαζί με τα παιδιά παρατηρούμε και αναλύουμε πίνακες ζωγραφικής του Πάμπλο Πικάσο και του Σπύρου Βασιλείου, και εμπνευσμένοι από αυτούς, φτιάχνουμε ιστορίες.
Νήπια 2

  

Με έμπνευση από τον Σωτήρη Σόρογκα

Εμπνευσμένοι από την έκθεση του Σωτήρη Σόρογκα (άλογο,1974, ακρυλικό και κάρβουνο σε μουσαμά) φτιάχνουμε τη δίκη μας ιστορία!
Νήπια 2