Μουσική μέσα από τα πλήκτρα του πιάνου στο Νηπιαγωγείο

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας απολαμβάνουν τη μουσική παίζοντας πιάνο. Η μέθοδος διδασκαλίας που ακολουθείται είναι βασισμένη σε σύγχρονα συστήματα της παιδαγωγικής του πιάνου και στη βιωματική μάθηση. Στη μεθοδολογία αυτή, τηρείται με ευλάβεια το ρήμα «παίζω» πιάνο. Επιθυμία και συνειδητός στόχος είναι το παιδί να χαίρεται το μάθημα και να ανακαλύπτει το πιάνο και τη μουσική, μέσα από το παιχνίδι, αφήνοντας τη φαντασία πάντα να βοηθά και να δομεί τη διαδικασία της μάθησης.
 
 

Touch your eyes

Touch your eyes and clap your hands
Touch your ears and clap your hands
Touch your nose and clap your hands
 
Οι μικροί μας μαθητές έπαιξαν παρέα με τον φίλο τους τον Kenny, ο οποίος τους έδινε οδηγίες κι εκείνοι τις ακολουθούσαν. Ξέρουν πλέον να δείχνουν τα eyes (μάτια), τα ears (αυτιά), τη nose (μύτη), τα hands (χέρια), το mouth (στόμα) και την tummy (κοιλιά).
Στο τέλος έφτιαξαν πολύχρωμες cat masks κι υποδύθηκαν τον αγαπημένο τους γάτο, τον Kenny.
Νήπια 1 & 2
 
 

I like Colours!

Red, I like red, red, I like red
Yellow, I like yellow, yellow, I like yellow
Green, I like green, green, I like green
Blue, I like blue, blue, I like blue
 
Τα μικρά μας αστεράκια μας παρουσιάζουν τα αγαπημένα τους χρώματα και φρούτα! Έφτιαξαν και κόλλησαν στο Βιβλίο τους red apples (κόκκινα μήλα), blue berries (μπλε μούρα), yellow lemons (κίτρινα λεμόνια), green figs (πράσινα σύκα), pink strawberries (ροζ φράουλες) και orange oranges (πορτοκαλί πορτοκάλια).
Παιδικός Σταθμός 1 & 2

 

Quel temps fait-il ?

Τι καιρό κάνει σήμερα; Ζέστη ή κρύο;
Τα νήπια μπορούν να σας πουν τον καιρό στα γαλλικά!

Ποια ζωάκια χαίρονται στη βροχή;
Το βατραχάκι και το σαλιγκαράκι, φυσικά!

Ακούμε τη βροχούλα και σας τραγουδάμε δυνατά, ποιηματάκια που μάθαμε στα γαλλικά!
Il pleut, il mouille,
c'est la fête à la grenouille !

Petit escargot porte sur son dos,
Sa maisonnette,
Aussitôt qu'il pleut,
Il est tout heureux,
Il sort sa tête !
 
Νήπια 1 & 2
 
 

Μετρικές σχέσεις – Μαθηματικά

Οι πληροφορίες που προσκόμισαν τα παιδιά ,ως προς τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του Ορθογωνίου και Τετραγώνου μας οδήγησαν στην εκπαιδευτική διαδικασία της έννοιας των Μετρικών σχέσεων και τη χρήση του τρίτου αντικειμένου (του μαρκαδόρου) ως μονάδα μέτρησης. Τοποθετήσαμε τους μαρκαδόρους κατά μήκος των πλευρών των σχημάτων, τον έναν μετά τον άλλον,. Κατόπιν, μετρήσαμε πόσους μαρκαδόρους τοποθετήσαμε σε κάθε πλευρά και των δύο σχημάτων. Η μέτρηση των μαρκαδόρων απέδειξε και τη θεωρία μας τόσο για τις πλευρές των δύο σχημάτων όσο και για τις διαφορές μεταξύ τους.
Νήπια 1

 

Art Bazaar στη Γκαλερί Ρώ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ» σάς προσκαλούν την έκθεση εικαστικών “Art Bazaar”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, από τις 11.00' έως τις 14.00' και το απόγευμα, από τις 18.00' έως τις 20.00', στην Γκαλερί Ρώ (Ρωμανού 5, περιοχή Λευκού Πύργου).
 
Τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου.
 
Σας περιμένουμε όλους εκεί!
 

Πάζλ Τριγώνου

Τα παιδιά κόβουν τα σχήματα των Τριγώνων που έχουμε σχεδιάσει σε Α4, καθώς και κάθετες λωρίδες. Κατόπιν καλούνται να συνθέσουν, εκ νέου, τα αρχικά τρίγωνα με τις κάθετες λωρίδες ,τοποθετώντας τες στη σωστή σειρά και κολλώντας τες τη μία δίπλα στην άλλη. 
Νήπια 1