Τρώγοντας υγιεινά

Τα Αστεράκια μαθαίνουν για την υγιεινή διατροφή, μέσα από το εκπαιδευτικό τους project, με τίτλο «Τρώγοντας υγιεινά». Έχοντας ως στόχο την προώθησή της, ένα καφάσι με υφασμάτινα τρόφιμα και ένα παραμύθι ταξιδεύει από σπίτι σε σπίτι. Επιπλέον, η διατροφολόγος κ. Αυγούστα Κυριακοπούλου επισκέπτεται το σχολείο μας και μας μιλά για τη διατροφική πυραμίδα και τις αξίες των τροφών και του κάθε γεύματος.
Παιδικός Σταθμός 1 & 2
 
 

 

Κατασκευάζουμε γραμματάκια με το σώμα μας!

Βρίσκουμε την καρτέλα με το γράμμα μας, βάζουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας, φοράμε το πιο ζεστό μας χαμόγελο και γινόμαστε εμείς τα γράμματα του αλφάβητου!
Νήπια 2

 

Κυνηγοί γραμμάτων εν δράσει!

Τα πεζά γραμματάκια βγήκαν στην αυλή του σχολείου μας και κρύφτηκαν στα παιχνίδια μας! Ποιος θα καταφέρει να γίνει ο γρηγορότερος κυνηγός; Ποιος θα βρει το σωστό πεζό γραμματάκι του;
Νήπια 2

 

 

Grand et petit!

Τα μικρά μας αστεράκια μαθαίνουν το μεγάλο και το μικρό! Ψάξαμε στην τάξη μας και βρήκαμε μικρά αντικείμενα και λέγαμε τη λέξη «petit» και μεγάλα αντικείμενα «grand»! 
Αστεράκια 1&2

 

Vive le carnaval!

Υποδεχτήκαμε τον μήνα Φεβρουάριο και τραγουδήσαμε για το καρναβάλι! Ζωγραφίσαμε μάσκες και αστείους κλόουν στα βιβλία μας!
Νήπια 1&2

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι Πρεσβευτής της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου» με θέμα: «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό: Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα!».
 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών μας για την ασφαλή πλοήγηση και χρήση του Διαδικτύου, τα Νήπια παρακολούθησαν ένα ενημερωτικό σεμινάριο, στην ώρα του μαθήματος της Πληροφορικής, στο οποίο μέσα από αφηγήσεις, προβολή εκπαιδευτικών βίντεο, αλλά και εκπαιδευτικών παιχνιδιών οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ανησυχίες και τις προσωπικές τους ιστορίες, αλλά και να ανακαλύψουν τρόπους σωστής χρήσης και προφύλαξής τους στο διαδίκτυο.

Η δράση αυτή διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες:
Νήπια 1 & 2
 
 

 

Η Σχολική Σύμβουλος Δρ. Σοφία Βαβέτση, με περιοχή ευθύνης τη 16η Περιφέρεια Προσχολικής Αγωγής, και το Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" συνδιοργανώνουν ομιλία – εκδήλωση με θέμα: «Μετάβαση στο Δημοτικό Σχολείο. Χτίζοντας γέφυρες...».
 
Στην ομιλία θα αναπτυχθούν θέματα όπως:
  • - Τεχνικές μάθησης
  • - Προσέγγιση μάθησης στο Νηπιαγωγείο
  • - Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών στο Νηπιαγωγείο και σύνδεσή του με τις επόμενες βαθμίδες
  • - Ο ρόλος της μετάβασης
  • - Παράγοντες ομαλής μετάβασης
  • - Εξοικείωση με τον χώρο, το πρόγραμμα και τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου
  • - Portfolio

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11.00΄ έως 13.00΄, στην Αίθουσα Πολυμέσων του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ».
 
Για τους μικρούς επισκέπτες θα υλοποιηθεί στον χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Κολεγίου μας, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο “Παραμυθούπολη”, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενώ σε αίθουσες του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ» θα λειτουργούν εργαστήρια Ρομποτικής και Lego Maths.
 
Κρατήσεις για τη δράση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα γίνονται στο τηλέφωνο 2310 690314 ή στο email paramythupoli@gmail.com.
 
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.