Τα ζώα της θάλασσας

Το πάτωμα της τάξης μας μετατράπηκε σε ένα βυθό με κοχύλια. Παίρνουμε το μεγεθυντικό μας φακό στο χέρι, τα πιάνουμε, τα επεξεργαζόμαστε και τα μελετάμε. Πόσο διαφορετικά είναι το ένα με το άλλο!
Παιδικός Σταθμός 3

Ημερήσια εκδρομή Νηπιαγωγείου

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η Ημερήσια εκδρομή των μαθητών του Νηπιαγωγείου μας (Προνήπια, Νήπια) στο Κτήμα "Παρούση", στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί έπαιξαν, διασκέδασαν και συμμετείχαν σε οργανωμένες παιγνιώδεις και χορευτικές δραστηριότητες, με διοργανωτές ανιματέρ. Απόλαυσαν το φυσικό περιβάλλον και την εμπειρία της πρώτης σχολικής εκδρομής.
 

 

Επίσκεψη στο πάρκο μέλισσας

Την Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018 το Νηπιαγωγείο μας επισκέφθηκε το πάρκο μέλισσας ANEL στο Ν. Ρύσιο, όπου μάθαμε σημαντικές λεπτομέρειες για τη ζωή της μέλισσας, τον τρόπο που αυτή αναπαράγεται, τη μυστική ζωή της βασίλισσας και της οργανωμένης κυψέλης, τα προϊόντα της, όπως η γύρη, η πρόπολη και ο βασιλικός πολτός. Είχαμε την ευκαιρία να πιάσουμε και να κατασκευάσουμε κεριά με φυσικό κερί μέλισσας, να μυρίσουμε τα διαφορετικά μυρωδικά της φύσης που δίνουν το άρωμά τους στις διαφορετικές ποικιλίες μελιού, αλλά και να δοκιμάσουμε το ίδιο το μέλι. Ακόμη, παρακολουθήσαμε, από ειδικές κυψέλες παρατήρησης, τις μέλισσες να εκτελούν τις καθημερινές τους εργασίες, δίνοντας μαθήματα ζωής, συμπεριφοράς και εργατικότητας!
Νήπια & Προνήπια

 

Το καπέλο του ψαρά

Το κάθε αστεράκι έχει μπροστά του ένα καπέλο, φτιαγμένο από γαλάζιο χαρτόνι. Πάνω του σχεδιάζουμε ένα ψαράκι. Αφού βάλουμε κόλλα στο περίγραμμά του, κολλάμε μπαλάκια από γκοφρέ χαρτί διακοσμώντας έτσι τα καπέλα μας με πολύχρωμα ψαράκια.
Αστεράκια 1

 

Ο ψαράς

Βγαίνουμε στην αυλή του σχολείου μας. Μεταμορφωνόμαστε σε ψάρια, ψαράδες και δύτες. Η αυλή μας γίνεται θάλασσα. Και ο ψαράς κάθεται στη βάρκα του, την οποία έχουμε ορίσει με ένα μπλε πανί απλωμένο κάτω στο έδαφος. Γύρω του κολυμπάνε τα ψαράκια. Κρατώντας μια μπάλα στα χέρια του, ο ψαράς προσπαθεί να πετύχει τα ψαράκια, ώστε να τα ψαρέψει.
Αστεράκια 1

 

Ο ποδοσφαιριστής

Μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς ποδοσφαιριστές και παίζουμε καθιστό ποδόσφαιρο. Θα καταφέρουμε να βάλουμε γκολ, κάτω από τα πόδια του συμπαίκτη μας;
Παιδικός Σταθμός 3
 
 

Ο Δον Κιχώτης στο Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ»


Την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» η καλοκαιρινή γιορτή του Νηπιαγωγείου, με τίτλο: «Δον Κιχώτης». Ο Δον Χουάν Ρίβα ντε λα Σεβίλλια ταυτίστηκε με τον ήρωα του βιβλίου του Θερβάντες, ξεσκόνισε τη σκουριασμένη πανοπλία του και ανέβηκε στο άλογό του. Ο Δον Κιχώτης μαζί με τον ιπποκόμο του, τον Σάντσο Πάντσα, ξεκίνησαν ένα ταξίδι αλλιώτικο από τα άλλα, ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες. Τα Προνήπια και τα Νήπια ξεδίπλωσαν στη σκηνή την ιστορία του Δον Κιχώτη και παρέσυραν τους θεατές σε μία άλλη εποχή. Συγχαρητήρια στους μικρούς πρωταγωνιστές!