ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - «Ο κόσμος που κρύβεται μέσα μου»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Προνηπίων του Νηπιαγωγείου «ΔΕΛΑΣΑΛ» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του ετήσιου εκπαιδευτικού Project τους, με τίτλο «Ο κόσμος που κρύβεται μέσα μου». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 1 Απριλίου 2018, ώρα 12.30’, στη Στέγη Πολιτισμού Λυρικός Μικρός Πλανήτης (Βασ. Όλγας 285 – Περιοχή Αιγαίου).

Σας περιμένουμε όλους εκεί!
 

Τα Μέσα Μεταφοράς. Το τρένο.

Τσαφ-τσουφ, τσαφ-τσουφ το τρένο περνά και μας σφυρά... Τα μελισσάκια μεταμορφώνονται στη μηχανή και τα βαγόνια ενός τρένου, που κινείται πάνω στις ράγες και περνάει μέσα από τούνελ άλλοτε γρήγορα και άλλοτε αργά!
Παιδικός Σταθμός 3

 

Παιχνίδι με ζάρια

Γινόμαστε ζευγαράκια, ρίχνουμε τα ζάρια και μαθαίνουμε να κάνουμε πρόσθεση!
Νήπια 2

 

Παίζοντας με τα φρούτα και τα λαχανικά

Στην τάξη μας εμφανίστηκε ένα μεγάλο ταμπλό, το οποίο είχε πάνω ζωγραφισμένα φρούτα και λαχανικά. Κάθε ένα από αυτά είχε μια τρύπα. Τα αστεράκια έπρεπε να περάσουν όσες μπάλες μπορούσαν μέσα από κάθε τρύπα. Έτσι, λοιπόν, το κουτί με τις μπάλες στήθηκε, η μουσική άρχισε και τα παιδιά ξεκίνησαν τις βολές.
Παιδικός Σταθμός 1

 

Είναι πορτοκαλί και ζουμερό. Τι είναι;

Τα Αστεράκια 1 και τα Αστεράκια 2 συναντήθηκαν στην τραπεζαρία. Εκεί, οι αστεροδασκάλες τούς έδειξαν τα φρούτα που είχαν φέρει. Τα αστεράκια χάρηκαν πολύ, γιατί αντίκρισαν ένα από τα αγαπημένα τους φρούτα, το πορτοκάλι. Τα συγκεκριμένο φρούτο είναι πολύ υγιεινό και περιέχει βιταμίνη C. Μιλήσαμε για τα οφέλη της βιταμίνης και έπειτα στύψαμε τα πορτοκάλια. Τέλος, δοκιμάσαμε τον χυμό τους και αποκτήσαμε περισσότερη δύναμη για παιχνίδι.
Παιδικός Σταθμός 1 & 2

 

Μπουγάδα γραμμάτων

Βάζουμε τα γραμματάκια μας σε μπλουζάκια, τα πλένουμε μέσα σε λεκάνες βγαίνουμε στην αυλή μας και τα απλώνουμε σε σχοινιά με μανταλάκια!
Νήπια 2

 

Φρούτα ή λαχανικά;

Τα φρούτα και τα λαχανικά ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα επιδαπέδιο παιχνίδι! Τα Αστεράκια ρίχνουν τα ζάρια των φρούτων και των λαχανικών κι έπειτα τοποθετούν τα χεράκια και ποδαράκια τους στα αντίστοιχα τετράγωνα. Πόσο μακριά θα φτάσουν; Θα χρειαστεί απλά να σκύψουν ή να τεντωθούν στις γωνίες του επιδαπέδιου; Ποιος θα διατηρήσει την ισορροπία του; Ένα επιδαπέδιο παιχνίδι για δυνατούς λύτες, τα Αστεράκια!
Παιδικός Σταθμός 2