Μετρικές σχέσεις – Μαθηματικά

Οι πληροφορίες που προσκόμισαν τα παιδιά ,ως προς τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του Ορθογωνίου και Τετραγώνου μας οδήγησαν στην εκπαιδευτική διαδικασία της έννοιας των Μετρικών σχέσεων και τη χρήση του τρίτου αντικειμένου (του μαρκαδόρου) ως μονάδα μέτρησης. Τοποθετήσαμε τους μαρκαδόρους κατά μήκος των πλευρών των σχημάτων, τον έναν μετά τον άλλον,. Κατόπιν, μετρήσαμε πόσους μαρκαδόρους τοποθετήσαμε σε κάθε πλευρά και των δύο σχημάτων. Η μέτρηση των μαρκαδόρων απέδειξε και τη θεωρία μας τόσο για τις πλευρές των δύο σχημάτων όσο και για τις διαφορές μεταξύ τους.
Νήπια 1

 

Art Bazaar στη Γκαλερί Ρώ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ» σάς προσκαλούν την έκθεση εικαστικών “Art Bazaar”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, από τις 11.00' έως τις 14.00' και το απόγευμα, από τις 18.00' έως τις 20.00', στην Γκαλερί Ρώ (Ρωμανού 5, περιοχή Λευκού Πύργου).
 
Τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου.
 
Σας περιμένουμε όλους εκεί!
 

Πάζλ Τριγώνου

Τα παιδιά κόβουν τα σχήματα των Τριγώνων που έχουμε σχεδιάσει σε Α4, καθώς και κάθετες λωρίδες. Κατόπιν καλούνται να συνθέσουν, εκ νέου, τα αρχικά τρίγωνα με τις κάθετες λωρίδες ,τοποθετώντας τες στη σωστή σειρά και κολλώντας τες τη μία δίπλα στην άλλη. 
Νήπια 1

Τανγκράμ Τετραγώνου

Την ενασχόλησή μας με το σχήμα του Τετραγώνου ακολούθησε το παιχνίδι «Τανγκράμ» με τέτοιο τρόπο, ώστε τα παιδιά να αποδώσουν τα σχήματα των αρχικών μεγάλων τετραγώνων. Εν συνεχεία, τα κόλλησαν και έγραψαν το όνομά τους και τον τίτλο του μαθηματικού παιχνιδιού.
Νήπια 1
   

Ο δικός μας λαχανόκηπος

Μπορεί ο καιρός να ήταν μουντός, μα εμείς ομορφύναμε την ημέρα μας φτιάχνοντας τον δικό μας λαχανόκηπο! Φορέσαμε τα μπουφάν μας, σηκώσαμε τα μανίκια και φυτέψαμε λάχανο, μαρούλι, αρακά, σπανάκι, σκόρδο, κρεμμύδι, μαϊντανό, σέλινο, καρότο και άλλα λαχανικά! Αφού τα σκεπάσαμε με χώμα και τα ποτίσαμε, θα περιμένουμε να τα δούμε να μεγαλώνουν μέχρι να έρθει η ώρα να τα κόψουμε για να τα φάμε!
Νήπια & Προνήπια

 

 

Τα σκιουράκια!

Μεταμορφωνόμαστε σε σκιουράκια και λίγο πριν πέσουμε σε χειμερία νάρκη μαζεύουμε καρύδια, για να τα βάλουμε στη φωλίτσα μας. Οι οικογένειες των σκίουρων, όμως, που είναι στο δάσος είναι δύο. Ποια θα κερδίσει μαζεύοντας τα πιο πολλά καρύδια;
Παιδικός Σταθμός 3

 

Ελιά και λάδι, τα πολύτιμα δώρα της φύσης!

Δίνω γεύση στο φαΐ σου
βιταμίνες στο κορμί σου
τη σαλάτα νοστιμίζω
και υγεία σου χαρίζω!
Τι είναι;
Κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής μας με την ΕΛΙΑ και το ΛΑΔΙ, «ψαρέψαμε» με μαγνήτη γράμματα και φτιάξαμε τις λέξεις «ΕΛΙΑ» και «ΛΑΔΙ». Βρήκαμε ποια γράμματα είναι κοινά και αφού διαβάσαμε το παραμύθι της Ελιάς της Παναγιώτας Κασίμη, βρήκαμε και ζωγραφίσαμε τη λύση στο αίνιγμά μας.
Νήπια 2