Παίζοντας με τα φρούτα και τα λαχανικά

Στην τάξη μας εμφανίστηκε ένα μεγάλο ταμπλό, το οποίο είχε πάνω ζωγραφισμένα φρούτα και λαχανικά. Κάθε ένα από αυτά είχε μια τρύπα. Τα αστεράκια έπρεπε να περάσουν όσες μπάλες μπορούσαν μέσα από κάθε τρύπα. Έτσι, λοιπόν, το κουτί με τις μπάλες στήθηκε, η μουσική άρχισε και τα παιδιά ξεκίνησαν τις βολές.
Παιδικός Σταθμός 1

 

Είναι πορτοκαλί και ζουμερό. Τι είναι;

Τα Αστεράκια 1 και τα Αστεράκια 2 συναντήθηκαν στην τραπεζαρία. Εκεί, οι αστεροδασκάλες τούς έδειξαν τα φρούτα που είχαν φέρει. Τα αστεράκια χάρηκαν πολύ, γιατί αντίκρισαν ένα από τα αγαπημένα τους φρούτα, το πορτοκάλι. Τα συγκεκριμένο φρούτο είναι πολύ υγιεινό και περιέχει βιταμίνη C. Μιλήσαμε για τα οφέλη της βιταμίνης και έπειτα στύψαμε τα πορτοκάλια. Τέλος, δοκιμάσαμε τον χυμό τους και αποκτήσαμε περισσότερη δύναμη για παιχνίδι.
Παιδικός Σταθμός 1 & 2

 

Μπουγάδα γραμμάτων

Βάζουμε τα γραμματάκια μας σε μπλουζάκια, τα πλένουμε μέσα σε λεκάνες βγαίνουμε στην αυλή μας και τα απλώνουμε σε σχοινιά με μανταλάκια!
Νήπια 2

 

Φρούτα ή λαχανικά;

Τα φρούτα και τα λαχανικά ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα επιδαπέδιο παιχνίδι! Τα Αστεράκια ρίχνουν τα ζάρια των φρούτων και των λαχανικών κι έπειτα τοποθετούν τα χεράκια και ποδαράκια τους στα αντίστοιχα τετράγωνα. Πόσο μακριά θα φτάσουν; Θα χρειαστεί απλά να σκύψουν ή να τεντωθούν στις γωνίες του επιδαπέδιου; Ποιος θα διατηρήσει την ισορροπία του; Ένα επιδαπέδιο παιχνίδι για δυνατούς λύτες, τα Αστεράκια!
Παιδικός Σταθμός 2

 

Δραματοποίηση παροιμίας του Μάρτη

Αφού αναλύσαμε κάποιες από τις παροιμίες του Μάρτη, επιλέξαμε μία εξ αυτών να την δραματοποιήσουμε. «Μάρτης είναι νάζια κάνει ,πότε κλαίει και πότε γελάει». Τα νήπια χωρίζονται σε δύο ομάδες, η μια είναι ο Μάρτης που κλαίει και η άλλη ο Μάρτης που γελάει. Λέμε όλοι μαζί την παροιμία και την κατάλληλη στιγμή κάθε ομάδα αποδίδει με δραματοποίηση τον ρόλο της. Το επαναλαμβάνουμε και οι ομάδες αλλάζουν τους ρόλους τους. Η εκφραστικότητα των παιδιών, στο γέλιο και στο κλάμα ήταν μοναδική.
Νήπια 1

 

Body, body!

Οι μικροί μας μαθητές μαθαίνουν τα μέρη του σώματος και του προσώπου στα αγγλικά. Όλοι μαζί, σε μια μεγάλη ομάδα, έφτιαξαν ένα poster με τους παιδικούς ήρωες «Mr. And Mrs. Potato Head- Κύριο και Κυρία Πατάτα», πάνω στους οποίους κόλλησαν τα μέρη του προσώπου και του σώματος που έμαθαν, τραγουδώντας τα αντίστοιχα τραγούδια.
Body, body, body.
Arms, arms, arms.
Body, body, body.
Arms, arms, arms.
Legs, legs, legs, legs, legs.
Παιδικός Σταθμός 1&2

 

 

"Χάρισε Ζωή"