Ένα-δύο-τρία κόκκινο φως

«-Αστεράκια είστε όλοι στη γραμμή;
- Ναι!
- Ωραία! Ένα-δύο-τρία κόκκινο φως!»

Ένα αστεράκι «τα φυλάει» και τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από αυτό. Όταν γυρίζει την πλάτη του, έχουν το δικαίωμα να κουνηθούν και να το πλησιάσουν. Μόλις, όμως, πει «κόκκινο φως» όλα τα παιδιά πρέπει να μείνουν ακίνητα σαν αγαλματάκια. Θα τα καταφέρουν;
Παιδικός Σταθμός 2
 
 

Μια βόλτα στα μουσεία

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας Ν1 και Ν2 παρακολούθησαν, στον χώρο του Κολεγίου μας, το πρόγραμμα «Μια βόλτα στα μουσεία» από το δημιουργικό βιβλιοπωλείο Παραμυθούπολη. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μουσεία της πόλης μας, Αρχαιολογικό, Βυζαντινό, Φωτογραφίας και τα δύο Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης. Συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τη μόνιμη ή περιστασιακή θεματολογία που κάθε φορά φιλοξενούν.
Νήπια 1 & 2
 
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Ομιλία για την ασφάλεια στο Internet

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - «Ανακαλύπτω το σώμα μου μέσα από την Τέχνη»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Προνηπίων του Νηπιαγωγείου «ΔΕΛΑΣΑΛ» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του ετήσιου εκπαιδευτικού Project τους, με τίτλο «Ανακαλύπτω το σώμα μου μέσα από την Τέχνη», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 2 Απριλίου 2017, ώρα 12.30’,  στη Στέγη Πολιτισμού Λυρικός Μικρός Πλανήτης (Βασ. Όλγας 285 – Περιοχή Αιγαίου).
 
Σας περιμένουμε όλους εκεί!
 

Διαμορφώνω, βιωματικά, το φυσικό περιβάλλον του σχολείου μου!

Θέλοντας να συμβάλουμε με το μικρό μας λιθαράκι σ' αυτόν τον περίτεχνα όμορφο κήπο, πήραμε τα φτυαράκια μας ανά χείρας. Περιμέναμε υπομονετικά τη στιγμή που θα   βυθίζαμε το φτυαράκι μας και θα πετάγαμε το χώμα έξω. Η αίσθηση της επαφής με τη φύση, μοναδική. Σε λίγο, η γη θα αγκαλιάσει και θα ζεστάνει τα φυτά μας για να υποδεχτούν την άνοιξη.
Νήπια & Προνήπια
 
 

 

 

Θέατρο Σκιών

Τα αστεράκια γνώρισαν το Θέατρο Σκιών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού μας project «Ας παίξουμε ξανά». Είδαν από κοντά φιγούρες του Καραγκιόζη και εξηγήσαμε τον τρόπο που τις χρησιμοποιούσαν. Τέλος, στήθηκε στη παρεούλα μια μικρογραφία από ένα θέατρο σκιών. Τα αστεράκια διάλεξαν τη φιγούρα, που ήθελαν και δημιούργησαν τη δίκη τους ιστορία σαν γνήσιοι καραγκιοζοπαίχτες.
Παιδικός Σταθμός 1

 

Τα αστερο-φουρφούρια μας

Τα αστεράκια κατασκεύασαν τα δικά τους παιχνιδιάρικα, πολύχρωμα φουρφούρια. Ζωγράφισαν με ανεξίτηλους μαρκαδόρους διαφάνειες και τις στόλισαν με φανταστικά σχέδια. Τέλος, μεταμορφώσαμε τις διαφάνειες σε φουρφούρια  και τα αστεράκια διασκέδασαν φυσώντας τα.
Παιδικός Σταθμός 1