Υγιεινά και θρεπτικά λαχανικά

Οι αστερο-δασκάλες μεταμορφώθηκαν σε αγρότισσες και φύτεψαν στο χωράφι τους διαφορά λαχανικά, όπως πιπεριές, μαρούλια, καρότα, πατάτες, μπρόκολα αγκινάρες, κ.ά. Όμως, κουράστηκαν πολύ για αυτό κάθισαν να φάνε διάφορες λιχουδιές, όπως σοκολάτες, μπισκότα και κρουασάν. Από τις πολλές λιχουδιές, όμως πόνεσε η κοιλίτσα τους. Τα αστεράκια για να τις βοηθήσουν σκέφτηκαν να μαζέψουν τα λαχανικά και να φτιάξουν μια υγιεινή, θρεπτική σούπα με αυτά.
Παιδικός Σταθμός 1

 

Τα θυμωμένα μπαλόνια

Τα Προνήπια φούσκωσαν τέσσερα μπαλόνια και τα μετέτρεψαν σε θυμωμένα ανθρωπάκια, κολλώντας τους μαλλί πλεξίματος, πλαστικά ματάκια και πον-πον για μύτη. Έπειτα, ζωγράφισαν στόμα και φρύδια και τέλος, τους έδωσαν ένα όνομα: «Άννα», «Ελένη», «Τάκης», «Βασίλης». Στη συνέχεια, τα μπαλονο-ανθρωπάκια έγιναν κούκλες κουκλοθεάτρου που μιλούν, όπως ακριβώς μιλάνε και τα παιδιά όταν είναι θυμωμένα. Τι τους συνέβη, τελικά; Χωριστήκαμε σε ομάδες των δυο παιδιών και δραματοποιήσαμε αυτοσχέδιες ιστορίες!
Προνήπια 1 & 2

 

«Παίρνω τον αέρα» των φόβων μου!

Τα Προνήπια προσέγγισαν το συναίσθημα του φόβου. Τι μας φοβίζει; Πώς αντιδράμε όταν φοβόμαστε; Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τους ίδιους φόβους. Ζωγραφίσαμε τον φόβο μας σε ένα κομμάτι πλαστικό περιτύλιγμα με φυσαλίδες και μετά τις σκάσαμε «παίρνοντας τον αέρα» του πιο μεγάλου φόβο μας.
Προνήπια 1 & 2

 

Τα γράμματα το 'σκασαν

Παίζοντας την «τυφλόμυγα» με τα γράμματα, τα πεζά μας το έσκασαν. Και επειδή θεωρούμε την ελληνική γλώσσα θησαυρό, ξεκινήσαμε την αναζήτηση του κρυμμένου θησαυρού των γραμμάτων.
Νήπια 1

 

 

Η Γαλλία ταξιδεύει... στο Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ"

Το Τμήμα Γαλλικών Σπουδών του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" συνεχίζει, για 4η συνεχή χρονιά, τη συνεργασία του με την Ανώτερη Παιδαγωγική Ακαδημία της Λυών. Τέσσερις μεταπτυχιακοί φοιτητές της Ακαδημίας επισκέπτονται το Κολέγιό μας και, για περίπου τέσσερις εβδομάδες, παρατηρούν την εκπαιδευτική διαδικασία και συμμετέχουν ενεργά στην παραγωγή και υλοποίηση δραστηριοτήτων προφορικού λόγου. Το πρόγραμμα mentoring περιλαμβάνει και ateliers γαλλικού πολιτισμού για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού του Κολεγίου μας. Οι μαθητές μας επωφελούνται από την επαφή τους με Γάλλους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τους μυούν στον γαλλικό πολιτισμό, στη γαλλική κουλτούρα και φυσικά στον πλούτο και την ομορφιά της γαλλικής γλώσσας.
 


Ο Ταχυδρόμος

Η δραματοποίηση του "ταχυδρόμου" αποτελεί μία ακόμη δραστηριότητα, η οποία, μέσα από τα γράμματα και τη γραφή, τη φαντασία και την έκφραση, μάς ταξιδεύει στα μονοπάτια της δημιουργικής γραφής.
Νήπια 1

 

Αποκριάτικο πάρτι

Η επτά Νανούλες και η Χιονάτη υποδέχονται τις πριγκίπισσες, τους υπερ-ήρωες και κάθε λογής μασκαρά σε ένα αποκριάτικο πάρτι που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί. Αποκριάτικα τραγούδια, χορός σερπαντίνας και γέλια ξεχύνονται στους χώρους του Παιδικού Σταθμού και όλοι μαζί σας ευχόμαστε «Καλή Αποκριά!».
Παιδικός Σταθμός