5ο Spring Bazaar των Φίλων Μέριμνας Θεσσαλονίκης

Tο Σάββατο, 8 και την Κυριακή, 9 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 5ο Spring Bazaar των Φίλων Μέριμνας Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Γ’ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο επισκέφτηκαν περισσότεροι από 3.300 επισκέπτες.
 
Το ταξίδι στον «θαυμαστό κόσμο του Ιουλίου Βερν» αποτέλεσε μια γιορτή προσφοράς και εθελοντισμού, καθώς οι 200 εθελοντές έγιναν συνοδοιπόροι των Φίλων της Μέριμνας και συνέδραμαν στην  προσπάθειά τους για προσφορά δωρεάν εξειδικευμένης συμβουλευτικής στήριξης σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες που βιώνουν την απώλεια και τη σοβαρή ασθένεια.
 
Με κεντρικό άξονα το παιχνίδι και με κίνητρο την εθελοντική προσφορά, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετείχε σε αυτή τη γιορτή αγάπης και στήριξης του παιδιού, με το επιδαπέδιο παιχνίδι που είχε τον τίτλο: «Ταξιδεύοντας με τον Ιούλιο Βερν». Το παιχνίδι περιελάμβανε τέσσερις σταθμούς-στάσεις, που αντιστοιχούσαν σε εργαστήρια εικαστικών, μαγειρικής, ρομποτικής και φυσικών επιστημών και ήταν εμπνευσμένα από τέσσερα μυθιστορήματα του Ιουλίου Βερν: «Πέντε εβδομάδες με αερόστατο» (1863), «Από τη Γη στη Σελήνη» (1865), «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» (1873) και «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα» (1870), αντίστοιχα.
 
Μετά την εξαιρετικά πετυχημένη φετινή διοργάνωση, δεν έχουμε παρά να  ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το 6ο Spring Bazaar, την άνοιξη του 2018!