Στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, το Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετείχε στην ειδική συνεδρία, με τίτλο: «Εκπαιδευτική Ρομποτική», με την παρουσίαση της εργασίας «Bee-Bot: Ρομπότ Προγραμματισμού». Στη συγκεκριμένη εργασία, παρουσιάστηκαν εκπαιδευτικές δράσεις με τη χρήση του Bee-Bot.
Αυτό το βραβευμένο ρομπότ προγραμματισμού, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στην εκπαίδευση, στην Αγγλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σηματοδοτεί μία ακόμη πρωτοπόρο δράση στο Νηπιαγωγείο μας.
Το Bee-Bot είναι ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ δαπέδου, ειδικά κατασκευασμένο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, καθώς αποτελεί ένα φιλικό, οικείο, ευχάριστο και ελκυστικό για τα παιδιά εργαλείο μάθησης. Μέσα από το παιχνίδι με το Bee-Bot, τα παιδιά όχι μόνο κατακτούν γνωστικά αντικείμενα, αλλά αναπτύσσουν αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και εξοικειώνονται με τις αρχές του προγραμματισμού. Μαθαίνουν, δηλαδή, να σκέφτονται με τη χρήση λογικών βημάτων.
Μπορείτε να βρείτε και να παρακολουθήσετε την εργασία, από τα πρακτικά του Συνεδρίου, στον παρακάτω σύνδεσμο: http://4syn-thess2016.ekped.gr/rompot-programmatismou/
 
Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ»