Με τον καιρό σύμμαχο και με  τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών  και φίλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016, το Φεστιβάλ Επιστημών & Τεχνολογίας «De La Salle Science Festival» στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ».
 
Σε ένα ευχάριστο, ανοιξιάτικο εορταστικό κλίμα, μεγάλοι και μικροί περιηγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου και είχαν την ευκαιρία να το γνωρίσουν, να συνομιλήσουν με φίλους και καθηγητές και να περάσουν μια όμορφη μέρα. Το φεστιβάλ ήταν ανοιχτό στους μαθητές όλων των σχολείων της περιφέρειας και περιελάμβανε εργαστήρια και πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας, για παιδιά όλων των ηλικιών, workshops και παρουσιάσεις, σχετικά με τις νέες τεχνολογίες, “escape rooms”, διαδραστικά παιχνίδια-ξεναγήσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Κολεγίου μας κ.ά. Μεγάλη ήταν, επίσης, η συμμετοχή των παιδιών στα εργαστήρια ρομποτικής αλλά και στα εργαστήρια της edk8 (επίσημο αντιπρόσωπο της Lego Education στην Ελλάδα).
 
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο καθηγητής Σεισμολογίας του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Παπαζάχος, με την ομάδα του εργαστηρίου Γεωφυσικής.  Η Ομάδα του εργαστηρίου προκάλεσε και ανέλυσε έναν σεισμό, με τη βοήθεια μικρών και μεγάλων που παραβρέθηκαν στο Φεστιβάλ.