Καλό Πάσχα !!!

001

Το Club Εικαστικών του Νηπιαγωγείου μας σας εύχεται «Καλό Πάσχα»!!!

Καλό Πάσχα (7)Καλό Πάσχα (4)

Καλό Πάσχα (2)Καλό Πάσχα (5)

Άννα Δήμου
Δασκάλα Εικαστικών

« Άνοιξη» στο Club των καλλιτεχνικών του Petit Lasalle.

άνοιξη στο club εικαστικών (1)άνοιξη στο club εικαστικών (2)

άνοιξη στο club εικαστικών (3)άνοιξη στο club εικαστικών (4)

άνοιξη στο club εικαστικών (5)άνοιξη στο club εικαστικών (6)

Άννα Δήμου
Δασκάλα Εικαστικών

Καλλιτεχνική Άνοιξη στις τάξεις του Νηπιαγωγείου μας

καλλιτεχνική άνοιξη (1)καλλιτεχνική άνοιξη (3)καλλιτεχνική άνοιξη (4)καλλιτεχνική άνοιξη (2)

Άννα Δήμου
Δασκάλα Εικαστικών

Το κουκλοθέατρο της Χριστίνας Μπήτιου στο Νηπιαγωγείο μας!

Φέτος, τα προνήπια 1 δουλεύουν το εκπαιδευτικό project με τίτλο «Με την κούκλα μου μιλάω: ένα ζωντανό, καθημερινό κουκλοθεατρικό παιχνίδι σε μία τάξη του νηπιαγωγείου». Τα παιδιά έχουν ήδη κατασκευάσει τις κούκλες τους και παίζουν στο κουκλοθέατρο με την πρώτη ευκαιρία.

Στο πλαίσιο του παραπάνω Project, προσκλήθηκε η κ. Μπήτιου με το κουκλοθέατρό της για μία επαγγελματική κουκλοθεατρική παράσταση και να γνωρίσουν οι κούκλες των παιδιών, των Προνηπίων 1, τις κούκλες του κουκλοθεάτρου της κ. Μπήτιου.

Την παράσταση «Τα τρία γουρουνάκια» παρακολούθησε όλο το Νηπιαγωγείο με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό!

Τα τρία γουρουνάκια

Νήπια & Προνήπια

Λαμπάδες για τους Ιατρούς του Κόσμου

Ο κάθε μαθητής, του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού μας, κατασκεύασε από δύο λαμπάδες, με υλικά (λαμπάδες, κορδέλες, διακοσμητικά, υλικά ζωγραφικής και χειροτεχνίας) που προσέφερε η εταιρεία κ. Παπαϊωάννου Α.Ε. – Woodenartforcrafts. Την μια λαμπάδα την πήρε σπίτι του, ενώ την άλλη τη χάρισε στους Ιατρούς του Κόσμου. Οι λαμπάδες αυτές διατίθενται στις πασχαλινές υπαίθριες αγορές στο κέντρο της πόλης μας (πλ. Αριστοτέλους) και τα έσοδα θα δοθούν για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του πολυϊατρείου Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές του σχολείου αγαπούν τον εθελοντισμό και διδάσκονται να βοηθούνε πάντα τον συνάνθρωπό τους, όπως μπορούνε.

__________ 1__________ 2

__________ 3__________ 4

Νηπιαγωγείο & Παιδικός Σταθμός

Ένα «μαρτάκι» για το χελιδονάκι

002Ο Μάρτιος τελείωσε κι εμείς οφείλουμε, σύμφωνα με την παράδοση, να ολοκληρώσουμε το έθιμο με το «μαρτάκι». Μετά το διάλειμμά μας, αφήνουμε τον προαύλιο χώρο και κατευθυνόμαστε στην πίσω πλευρά του νηπιαγωγείου μας, εκεί όπου τα κλαδιά των φυτών μας περιμένουν να αφήσουμε τα «μαρτάκια» μας. Τα παιδιά επιλέγουν κλαδάκι και κρεμούν το «μαρτάκι» τους, με την ελπίδα ότι έτσι συμβάλλουν στην προσπάθεια των χελιδονιών να χτίσουν τις φωλιές τους.

Νήπια 1

Κοτοπουλάκια!

Τα Προνήπια 1 βούτηξαν τα χεράκια τους στο χρώμα και ετοίμασαν ένα μικρό πινακάκι αφιερωμένο στα πολυαγαπημένα τους κοτοπουλάκια!

Κοτοπουλάκια

Προνήπια 1

Αντίο Μάρτη!

Τα μελισσάκια φοράν τα μπουφανάκια τους και πηγαίνουν στην πίσω αυλή του σχολείου. Εκεί βγάζουν τα βραχιολάκια του Μάρτη και τα κρεμούν στα κλαδιά των δέντρων, ώστε να τα πάρουν τα χελιδόνια και να φτιάξουν με αυτά τις φωλιές τους. Με αυτό τον τρόπο, αποχαιρετούν τον μήνα Μάρτιο.

αντίο Μάρτη (1)αντίο Μάρτη (2)

αντίο Μάρτη (3)αντίο Μάρτη (4)

Παιδικός Σταθμός 3

Επισκέφτηκε την τάξη μας, για ακόμα μία φορά, η Σούλα, η μελισσούλα! Μαζί της έφερε ένα σωρό σχήματα με διαφορετικά χρώματα: το τρίγωνο, το τετράγωνο, τον κύκλο και το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.

Τα παιδιά επέλεγαν μια κάρτα – εντολή, η οποία τους υποδείκνυε που θέλει να πάει η μελισσούλα. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά αναγνώριζαν κάθε φορά το σχήμα, το εντόπιζαν και προγραμμάτιζαν ανάλογα το Bee Bot.

σχήματα και χρώματα με το Bee Bot (1)σχήματα και χρώματα με το Bee Bot (2)σχήματα και χρώματα με το Bee Bot (3)

Προνήπια 2

Μουσείο παραδοσιακού παιχνιδιού

Επισκεφθήκαμε το Μουσείο Παραδοσιακού Παιχνιδιού, όπου γνωρίσαμε παλιά παιχνίδια (τσέρκι, κεραμιδάκια, βόλους, πεντόβολα, κα), φτιάξαμε τα δικά μας παιχνίδια (ξύλινα καραβάκια, πάνινες κούκλες, τηλέφωνο) και περιηγηθήκαμε στην έκθεση παιχνιδιών, η οποία περιελάμβανε αντίγραφα παιχνιδιών της αρχαιοελληνικής και βυζαντινής εποχής, της νεότερης Ελλάδας και των λαϊκών πανηγυριών. Στο τέλος, παίξαμε παραδοσιακά κινητικά παιχνίδια.

μουσείο παραδοσιακού παιχνιδιού (1)μουσείο παραδοσιακού παιχνιδιού (2)

μουσείο παραδοσιακού παιχνιδιού (3)μουσείο παραδοσιακού παιχνιδιού (4)

μουσείο παραδοσιακού παιχνιδιού (5)μουσείο παραδοσιακού παιχνιδιού (6)

Παιδικός Σταθμός 1 & 2