Trick or Treat!!! Halloween party στο Le Petit La Salle

clip_image002Κάθε 31η Οκτωβρίου τα παιδιά γυρνούν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας "Trick Or Treat?" (φάρσα ή κέρασμα;). Είναι ένα έθιμο το οποίο ξεκίνησε από την Ιρλανδία.
Υπάρχουν πολλές εκδοχές της Ιστορίας του Halloween. Αυτή που ακολουθεί είναι μια από τις πιο συμπαθητικές. Όταν ακόμα υπήρχαν μάγισσες και ξωτικά, στα απομακρυσμένα χωριά της Ιρλανδίας, οι άνθρωποι φοβόντουσαν μια συγκεκριμένη μέρα του χρόνου. Αυτή η μέρα ήταν η 31η Οκτωβρίου. Οι μάγισσες πήγαιναν το βράδυ στα σπίτια και έπαιρναν τα παιδιά.

Βασισμένοι σ’ αυτόν το θρύλο οι πολυαγαπημένοι Αδερφοί Grimm είχαν κάνει μία αναφορά στη γυναίκα με την καλύβα από γλυκά, στο παραμύθι τους: "Χάνσελ και Γκρέτελ".

«Μία φορά, όμως, εκείνη την ημέρα, μία μητέρα άκουσε τις μάγισσες να μπαίνουν στο σπίτι της. Τρόμαξε τόσο πολύ, όταν τις είδε, και χωρίς να ξέρει τι να κάνει για να σώσει τα παιδιά της, πρόσφερε στις μάγισσες γλυκά, ενώ τις εκλιπαρούσε να αφήσουν τα παιδιά της. Τους έδωσε διάφορα πεντανόστιμα κεράσματα, τα οποία άρεσαν τόσο πολύ στις μάγισσες που, αντί να πάρουν τα παιδιά, έφαγαν τα γλυκά. Έτσι, γυρνούσαν από σπίτι σε σπίτι και δεν έπαιρναν πια τα παιδιά, αλλά ζητούσαν γλυκά.»

Κάθε χρόνο λοιπόν, τα παιδιά θυμόντουσαν αυτή την παράδοση και ντύνονταν αρχικά μάγοι και μάγισσες (αργότερα διάφορα μυθικά πλάσματα) και γυρνούσαν στα σπίτια ζητώντας γλυκίσματα, για να τιμούν εκείνη τη μέρα που σταμάτησε αυτή η "περιοδεία" των μαγισσών.

Η παράδοση αυτή έχει κρατήσει μέχρι και σήμερα και τα παιδιά βγαίνουν στους δρόμους ντυμένα φαντάσματα, νεράιδες, μπαλαρίνες, πειρατές, μούμιες κ.λ.π. και επισκέπτονται, από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, τα σπίτια λέγοντας τη συνηθισμένη φράση: “Trick or treat?”. Οι οικογένειες σκαλίζουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά σε κολοκύθες μετατρέποντάς τες σε χιουμοριστικά ή τρομακτικά πρόσωπα και το βράδυ κάθονται όλοι μαζί τρώγοντας τα γλυκά που έχουν μαζέψει.

Οι μαθητές του «ΔΕΛΑΣΑΛ» μαζί με τις μεταμφιεσμένες καθηγήτριές τους γιόρτασαν και φέτος το Halloween με τραγούδια, παιχνίδια, χειροτεχνίες και βέβαια πατροπαράδοτα γλυκίσματα.

trick or treat (1)trick or treat (2)

Νήπια1Νήπια2

Παιδικός1Παιδικός2

Προνήπια1Προνήπια2

Αγγλικό Τμήμα