Οι νέοι ατενίζουν το μέλλον μέσα από το παράθυρο του Internet

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσαν το Ελληνογαλλικό Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, με θέμα: «Οι νέοι ατενίζουν το μέλλον μέσα από το παράθυρο του Internet».

2Οι ομιλητές της Ημερίδας ήταν η κ. Άννα Ευθυμίου (Πρόεδρος της «Μ.Κ.Ο. ΝΕΟΙ» και Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Νεολαίας Δήμου Θεσσαλονίκης), ο κ. Ιωάννης Μπόγδης (Δημοσιογράφος, Μέλος Ε.Κ.Α.Δ. «Saferinternet»), ο κ. Ισίδωρος Πάσσας (Διαχειριστής της εταιρίας “Σ. & Ι. Πάσσας Ο.Ε.” και ερευνητής στην Ερευνητική Μονάδα URENIO του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και ο κ. Αντώνης Παπαντωνίου (Εκπρόσωπος του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος). Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κ. Σπύρος Ιγνατιάδης, Διευθυντής Σ.Ε.Π.Β.Ε..

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια και τη σωστή χρήση του Διαδικτύου από τους νέους. Οι ομιλητές όχι μόνο έδωσαν πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στο Διαδίκτυο αυτή τη στιγμή, αλλά πρότειναν και συγκεκριμένες λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

1 Εκτός από Γονείς και Εκπαιδευτικούς, την Ημερίδα τίμησαν με τη παρουσία τους ο κ. Βασίλειος Τουλίκας (Ειδικός συνεργάτης του Νομάρχη Θεσσαλονίκης σε θέματα Παιδείας), ο πατήρ Κωνσταντίνος (Εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα), η κ. Άννα Χατζημανώλη (Συγγραφέας παιδικών βιβλίων – εκδόσεις ΚΙΡΚΗ) και οι Διευθυντές όλων των βαθμίδων.