Ο Μαγεμένος Ύφαλος

p6Στις 21/1/2009 επισκεφθήκαμε με το Νηπιαγωγείο μας το  Πλανητάριο, όπου παρακολουθήσαμε την προβολή της ταινίας «Ο Μαγεμένος Ύφαλος». Ήταν μια από τις ωραιότερες εξορμήσεις μας, καθώς παιδιά, αλλά και δάσκαλοι εντυπωσιαστήκαμε από την αίθουσα προβολής, όπως και από την ίδια την ταινία.

p4

Δύο ψάρια, ο Άρης Πριόνης και ο Λάκης Λιθρίνης αναλαμβάνουν να επαναφέρουν την μαγική ειρήνη στον ύφαλο. Μοναδική τους καθοδήγηση: ο πανάρχαιος θρύλος ότι πρέπει να αγγίξουν το φεγγάρι…
Αλλά πώς μπορεί ένα ψάρι να αγγίξει το φεγγάρι; Αυτό είναι ένα μόνο από τα μυστήρια που καλούνται να λύσουν τα δύο ψάρια, σ’ αυτήν την συγκλονιστική περιπέτεια που θα ζήσουν, στην προσπάθειά τους να σώσουν τον αγαπημένο τους ύφαλο.

p5 Ο μαγευτικός βυθός της θάλασσας μας ταξίδεψε σ’ έναν άλλο κόσμο, σε μια άλλη πραγματικότητα, όπως δεν την είχαμε φανταστεί ποτέ! Τα πλάσματα της θάλασσας - ψάρια, χελώνες, σαλάχια - ήρθαν τόσο κοντά μας, που λίγο ακόμα και θα μπορούσαμε να τα αγγίξουμε. Μάλλον όμως μας άγγιξαν εκείνα, αφού μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε πόσο κακό προκαλούμε στον υπέροχο κόσμος τους. Η ανθρώπινη παρέμβαση στις θάλασσες του κόσμου βάζει τα πλάσματα αυτά σ’ ένα καθημερινό αγώνα επιβίωσης.

Και το ερώτημα είναι:
Αν δεν επιβιώσει η θάλασσα, είναι δυνατόν να επιβιώσουμε εμείς;

Εκείνο που είναι ακόμα πιο συγκλονιστικό όμως, είναι ότι το ερώτημα αυτό, τέθηκε πιο απλά διατυπωμένο, από τα ίδια τα παιδιά!